2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

Választási kisokos: Európa jövője a tét

Vasárnap rendezik Magyarországon az európai parlamenti választást, amelynek tétje, hogy bevándorlókontinens lesz-e Európa, vagy megőrzi keresztény gyökereit. Sok kérdés merülhet fel a voksolással kapcsolatban, ezért a Lokál összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.

Azok a fekvőbetegek, akik a választás napján nem tudnak a lakcímük szerinti szavazókörben szavazni, átjelentkezhetnek és mozgóurnát kérhetnek a voksoláshoz. Az átjelentkezést május 22-én 16 óráig lehet kérni a választó lakcíme szerinti helyi választási irodánál postai úton, személyesen vagy online a www.valasztas.hu oldalon keresztül.


(MTI/EPA/Yoan Valat)

Annak, aki saját szavazókörében kíván mozgóurna útján szavazni, csak a mozgóurna iránti kérelmet kell benyújtania. A mozgóurna iránti kérelmet levélben vagy ügyfélkapus azonosítás nélkül interneten legkésőbb május 22-én (szerdán) 16 óráig, személyesen vagy ügyfélkapus azonosítással interneten május 24-én (pénteken) 16 óráig vagy május 24-én 16 órát követően ügyfélkapus azonosítással interneten május 26-án (vasárnap) 12 óráig kell benyújtani.

Miért fontos elmenni?


MTI/Soós Lajos

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint brüsszeli elit európai szuperállamot akar, ezért erőlteti a bevándorlást, de ezzel szemben áll az európai választópolgárok többsége és a nemzetállamok. Szerinte a migráció párhuzamos társadalmakat hoz létre, ami a nemzetállam végét jelenti. A magyar kormány álláspontja pedig az, hogy az EU-t csak a nemzetek zsidó-keresztény kultúrára épülő Európája mentheti meg. Orbán Viktor miniszterelnök a bevándorlás megállítására meghirdetett hétpontos programját már több mint másfél millióan aláírták. A tervet az interneten is aláírhatjuk:  tamogatom.fidesz.hu.

 

Ezekre a dátumokra figyeljünk!

Május 22-én, 16 óráig kérhetjük az átjelentkezést a lakcím szerinti választási irodától egy másik településre.

Május 26-a: a választás napja. Reggel 6-tól 19 óráig lehet szavazni. Az eredményeket várhatóan este 23 óra után lehet nyilvánosságra hozni (akkor zárnak az olaszországi szavazókörök, EP-választás lévén pedig ezt minden EU-s országban meg kell várni).

 

Orbán Viktor 7 pontja

  1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!
  2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!
  3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!
  4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!
  5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!
  6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!
  7. Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek