EUR: 323,37 Ft
CHF: 291,50 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb XIII.kerület

Nemcsák Károly: A filmeké lesz a főszerep a színházban

A filmeké a főszerep a József Attila Színházban, hiszen a jövőben több nagy sikerű alkotás színpadi változatát, köztük a Macskafogót, A király beszédét és az Eldorádót tűzik műsorra.

– Az előző évadban négy nagyszínpadi és egy stúdióbemutatót tartottunk, eddig mintegy négyszáz előadást játszottunk, és nagyjából 104 ezer nézőt szórakoztattunk – mondta lapunknak Nemcsák Károly igazgató, aki hozzátette, a következő évadban folytatják beavatószínházi programjukat Quintus Konrád színművész vezetésével, és fontos számukra a határon túli és a vidéki színházakkal való együttműködés.


– Az elmúlt évhez hasonlóan Szente Vajk most is zenés darabot állít színpadra – az évad első és utolsó premierjét jegyzi. Rendezésében mutatjuk be a Macskafogó című produkciót, amely Ternovszky Béla és Nepp József azonos című animációs filmje alapján készült.

Nemcsák Károly elmondása szerint nagy siker lesz a David Seidler forgatókönyvéből készült, A király beszéde című darab, amelyet Fila Balázs és Mucsi Zoltán főszereplésével mutatnak be, míg a harmadik nagyszínpadi premierként A magas szőke + két szőke című film színpadi változatát Magas szőke/barna férfi felemás címmel mutatják be Simon Kornél rendezésében. A Gérard Lauzier színdarabjából készült művet Nemlaha György fordításában, Bercsényi Péterrel a főszerepben láthatja a közönség.


– Lesz azonban még filmadaptáció, hiszen a Bereményi Géza művéből készült Eldorádót Funtek Frigyes rendezésében tűzzük műsorra, a piacozó Monori szerepében Csankó Zoltánnal.
A nagyszínpadi produkciók mellett a Gaál Erzsébet Stúdiószínpadon A nagy négyes című darabot mutatják be, míg a  kisiskolásoknak újra színpadra állítják a Csizmás Kandúr és Babszem Jankó című meséket.

Utcabálra várnak

Nemcsák Károly igazgató kiemelte, május 25-én utcabállal várja a közönséget a József Attila Színház. A 15 órakor kezdődő rendezvényen lesz mesekoncert, Sárkányölő mesekvíz, a kicsik megnézhetik a Sárkányölő Krisztián című előadást, részletek hallhatnak a nagy sikerű Légy jó mindhalálig című előadásból és a  következő évad nagy szenzációjából, a Macskafogóból.

 

Szente Vajk: Új dalok is lesznek a Macskafogóban

Szente Vajk, a Macskafogó rendezője elmondta, hogy már elkészült a mű új színpadi adaptációja.
A közönség azt a történetet kapja, amelyre számít, a színpadi előadásban is elhangzanak majd a mű emblematikus mondatai, azonban a történetet ki kellett bővíteni. Új dalokat is írtunk a produkcióhoz, amelyben többek között Puskás Peti, Feke Pál, Szerednyey Béla, Makranczi Zalán, Fila Balázs és Quintus Konrád játszik.

Kapcsolódó Cikkek