EUR: 326,27 Ft
CHF: 289,21 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb Debrecen

Nívódíjat kapott a Dóczy Park

Többlakásos lakóépület kategóriában nyert Építőipari Nívódíjat a Dóczy Park épületkomplexuma, mely Debrecen legfrekventáltabb lakóövezetében a Nagyerdő közvetlen szomszédságában, az egyetem főépületéhez és az egyetemi sportcentrumhoz közel helyezkedik el.

Az egykori gyógyszertári központ helyén megálmodott, 237 lakásos társasház alapkoncepciója az volt, hogy egyedi hangulatú, inspiratív zöldkörnyezetet hozzanak létre. Ezért a projekt teljes területét az utca szintje fölé emelték, és az így kialakult lebegő kertben helyezték el a lakópark karakteres, jéghegyszerű tömegeit. A csaknem 5,5 milliárd forintos beruházás terveit ugyanaz a Bordás Péter és csapata készítette el, akik a Nagyerdei Stadion és a Parkerdő megújításának a terveit is papírra vetették.


Az Építőipari Nívódíj zsűrije indoklásában hangsúlyozta, hogy a három tömbből álló, nyolcszintes épületegyüttes a Szinorg Universal Zrt. cégcsoportjának saját beruházása, az építtető a Dóczy Ingatlanfejlesztő Kft., a kivitelező pedig a Hunép Universal Zrt. volt. Mint a jeles szakemberekből álló grémium fogalmazott: a 17 ezer négyzetméteres, lépcsőzetes épületegyüttesben egy falu nagyságát kitevő lakásmennyiség épült fel anélkül, hogy az emberi lépték sérült volna. Ebben nagy szerepe volt annak az építészeti megoldásnak, hogy miközben az épülettömbök zöldterületeket, belső parkot és játszóteret fognak közre, az épületekre magukra is zöld tetőteraszok kerültek. Az Építőipari Nívódíjat odaítélő zsűri indoklásában úgy fogalmazott, hogy „a kivitelezés színvonala példás, szépek a betonfelületek, jó minőségűek az alkalmazott anyagok; a gondos tervezés és kivitelezés együtt emelték az épület értékét”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.