2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

Nyomoznak a jobbikos aláírások miatt

Nyomozást rendelt el a BRFK a Jobbik EP-választási ajánlóívein szereplő valótlan aláírások miatt – közölte a Magyar Nemzet. A lap szerint az ügyben feljelentést tevő korábbi jobbikos Bertók Mártont már ki is hallgatták az ügyben. A hamisításgyanús íveket Tóth Péter, a párt Csongrád megyei elnöke hitelesítette.

Kihallgatták a BRFK nyomozói Bertók Mártont, azt a volt Jobbik-tagot, aki feljelentést tett, mert gyanúja szerint volt pártja visszaélt a személyes adataival, és nevét ráhamisították a párt EP-választási ajánlóíveire – erről maga az érintett nyilatkozott a Magyar Nemzetnek. Bertók azok közé a csalódott exjobbikosok közé tartozik, akik már a tavalyi országgyűlési választások idején hátat fordítottak az elveit eláruló pártnak, így a mostani EP-választás előtt már a Mi Hazánk Mozgalomnak adta ajánlását az EP-választásokra. Nevét és személyes adatait mégis megtalálta a Jobbik által leadott aláírásgyűjtő íveken, ezért tett feljelentést.

Tóth Péter, megyei Jobbik-elnök hitelesítette a gyanús íveket (FOTÓ: szegedma.hu)

Bertók a napilapnak elmondta: kihallgatásakor kézírás- és aláírásmintát is vettek tőle, amelyet a zsaruk vélhetően összehasonlítanak a jobbikos íven talált írással. Az említett dokumentumot Tóth Péter, a párt Csongrád megyei elnöke hitelesítő szignójával adták le a Nemzeti Választási Irodának.


A lap úgy tudja, hogy hasonló visszaélés gyanúja merült fel a Jobbik más Csongrád megyei településeken – Kiszomborban és Apátfalván – gyűjtött aláírásaival is, de a Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozott egykori jobbikosok közül többen jelezték: a Jobbik Békés és Somogy megyei listáin is megtalálták kézjegyüket.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek