EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 25., szombat
Orbán

Életmód

Óbuda felkerült a fine dining budapesti térképére

Meg sem nyílt a budapesti Gourmet Fesztivál, de máris komoly magyar sikert könyvelhetünk el. A csütörtökön kezdődő eseményen külföldi sztárséfek között annak a magyar étteremnek a séfje “lép fel”, azaz főz a Millenáris nagyszínpadán, amelyik csak néhány hónapja nyílt meg.

Az óbudai Aum fine dining étterem séfjét, Varga Dánielt érte az a megtiszteltetés, hogy meghívták a régió legnagyobb gasztronómiai fesztiváljára a világhírű sztárséfek közé. Nem egészen véletlenül. Szokatlan módon a legújabb budapesti fine dining – amit talán legegyszerűbben minőségi alapanyagból készült, minőségi ételkészítésként lehet magyarázni –  étterem nem a Belvárosban nyílt, hanem Óbudán, a lakótelep szélén, a Flórián üzletközpont aljában. Varga Dániel és csapata látott fantáziát a III. kerületben, ami nem kis bátorságra vall. És az Aum valósággal berobbant. A legújabb fine dining étteremben egymásnak adják a kilincset a gasztrobloggerek, az üzletemberek, a politikusok és a celebek. Nyilván ennek a váratlanul gyors népszerűségnek köszönhető, hogy a Gourmet Fesztivál szervezői meghívót küldtek. Varga Dániel séf bejárta a világot, legutóbb öt éven át főzött Thaiföldön, Koh Samui szigetén egy ötcsillagos hotel éttermében. Újabb három évet akartak aláíratni vele, de ennyit már képtelen lett volna távol tölteni, hazahúzta a szíve.


Talán ezért idézi az étterem neve Ázsiát, az Aum (ejtsd óm) a hindu hagyomány szerint szent, teremtő szó. A Flórián téren ázsiai, fúziós, progresszív konyhát visznek. Ez lefordítva annyit jelent, hogy ázsiai ízeket házasítanak a magyar konyhával, így senki ne csodálkozzon, ha egy egzotikus levesben daragaluskát is talál. A pincérek pedig nem egyszerűen felszolgálják az ételt, készségesen el is mesélik, hogy mit kínálnak be a vendég elé. És ami a lényeg: az árakat úgy leszorították, hogy ez a gasztronómiai élmény a hétköznapi polgárnak is megfizethető. Mondhatni, alkalmazkodtak a környezethez. Egy biztos, Óbuda felkerült a fine dining budapesti térképére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kutyavilág – mancsvezető kezdő ebtartók számára – 1. rész

  Kutyavilág – mancsvezető kezdő ebtartók számára – 1. rész

  Kutyával az élet számtalan boldog pillanatot tartogat. Ahhoz azonban, hogy négylábú társunk valóban sok örömöt okozzon bosszúság helyett, fontos, hogy az első időszaktól következetesen neveljük. A Lokál legújabb sorozatában most két eb és gazdáik fejlődését követhetjük nyomon, akiknek a Gödöllői Kutyasport Központ csapata nyújt segítséget ahhoz, hogy a megismerve a kutyák világát, gondtalan, élményekben gazdag mindennapok köszöntsenek kétlábúra és négylábúra egyaránt.

 • A nevetés gyorsítja a gyógyulást

  A nevetés gyorsítja a gyógyulást

  Dr. Kamilla Karamella és dr. Hablaty nagyvizitjére látogattunk el a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján, ahová 23 éve visznek mosolyt és vidámságot a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktorai.

 • Édes élet cukormentesen

  Édes élet cukormentesen

  Finom édesség mindenmentesen – létezik ilyen? Bizony létezik! Mégpedig Jarjabka Szilvia FitCandy nevű egészséges cukrászdájában. A XIII. kerületi, budapesti cukrászműhelyben ugyanis több mint ötvenféle nyalánkságot kóstolhatunk meg.