EUR: 326,50 Ft
CHF: 289,67 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Életmód

Óbuda felkerült a fine dining budapesti térképére

Meg sem nyílt a budapesti Gourmet Fesztivál, de máris komoly magyar sikert könyvelhetünk el. A csütörtökön kezdődő eseményen külföldi sztárséfek között annak a magyar étteremnek a séfje “lép fel”, azaz főz a Millenáris nagyszínpadán, amelyik csak néhány hónapja nyílt meg.

Az óbudai Aum fine dining étterem séfjét, Varga Dánielt érte az a megtiszteltetés, hogy meghívták a régió legnagyobb gasztronómiai fesztiváljára a világhírű sztárséfek közé. Nem egészen véletlenül. Szokatlan módon a legújabb budapesti fine dining – amit talán legegyszerűbben minőségi alapanyagból készült, minőségi ételkészítésként lehet magyarázni –  étterem nem a Belvárosban nyílt, hanem Óbudán, a lakótelep szélén, a Flórián üzletközpont aljában. Varga Dániel és csapata látott fantáziát a III. kerületben, ami nem kis bátorságra vall. És az Aum valósággal berobbant. A legújabb fine dining étteremben egymásnak adják a kilincset a gasztrobloggerek, az üzletemberek, a politikusok és a celebek. Nyilván ennek a váratlanul gyors népszerűségnek köszönhető, hogy a Gourmet Fesztivál szervezői meghívót küldtek. Varga Dániel séf bejárta a világot, legutóbb öt éven át főzött Thaiföldön, Koh Samui szigetén egy ötcsillagos hotel éttermében. Újabb három évet akartak aláíratni vele, de ennyit már képtelen lett volna távol tölteni, hazahúzta a szíve.


Talán ezért idézi az étterem neve Ázsiát, az Aum (ejtsd óm) a hindu hagyomány szerint szent, teremtő szó. A Flórián téren ázsiai, fúziós, progresszív konyhát visznek. Ez lefordítva annyit jelent, hogy ázsiai ízeket házasítanak a magyar konyhával, így senki ne csodálkozzon, ha egy egzotikus levesben daragaluskát is talál. A pincérek pedig nem egyszerűen felszolgálják az ételt, készségesen el is mesélik, hogy mit kínálnak be a vendég elé. És ami a lényeg: az árakat úgy leszorították, hogy ez a gasztronómiai élmény a hétköznapi polgárnak is megfizethető. Mondhatni, alkalmazkodtak a környezethez. Egy biztos, Óbuda felkerült a fine dining budapesti térképére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jezsó Ákos: Vörös Mágus

  Jezsó Ákos: Vörös Mágus

  E regény főhőse, Wolf Messing Hitler és Sztálin, majd Hruscsov udvari látnoka volt. A Vörös Mágus valóban élt. Az egykori Szovjetunióban rubel milliókat költöttek a paranormális jelenségek kutatására, de ilyen irányú munkát a náci Németországban és az Amerikai Egyesült Államokban is folytattak.

 • Egészséges, tiszta otthon

  Egészséges, tiszta otthon

  Bármennyire is hihetetlennek tűnik, de a vegyszeres tisztítószerekkel való takarítás károsabb lehet, mint a dohányzás. Nem csak a tüdőkapacitást csökkenti, de akár a tüdő korai elöregedését is okozhatja, főleg a nőknél – állapította meg egy több, mint 20 éven át tartó norvég kutatás.

 • Újítás! Ez az új vegán bor

  Újítás! Ez az új vegán bor

  Igazi különlegességgel rukkolt elő a Kristinus Borbirtok. Láthatóan a borászat sem szeretne lemaradni kínálatában azok felé sem, akiknek az étrendjébe semmilyen állati eredetű alapanyag nem fér bele.