EUR: 355,35 Ft
CHF: 334,46 Ft
2020. július 08., szerda
Ellák

Belföld

Orbán: Bevándorlásellenes vezetőket kell választani

Igen sűrűnek bizonyultak Orbán Viktor Erdélyben töltött napjai. A miniszterelnök előadást tartott Kolozsváron, részt vett a nagyszebeni EU-csúcson, felavatott egy takarmányozóüzemet, és meglátogatott egy magyar családot.

A magyar kormányfő erdélyi körútjának első napján arról beszélt, hogy az EP-választáson minden európai ország első számú kérdése a migráció ügye. Szerinte az európai politikai gondolkodás a bevándorlással kapcsolatban két ágra szakadt.


Nem akarunk migránsokat

– A nyugatiak el akarják tüntetni a különbségeket, azt akarják, hogy mi is engedjük be nagy számban a bevándorlókat, és akkor helyreáll az európai egység. Szerintünk azonban az európai egységért ezt az árat nem szabad megfizetni – mondta Orbán Viktor Kolozsváron.


Úgy látja, míg a közép-európaiak azt akarják, hogy minden migrációról szóló közös európai dokumentumban szerepeljen, hogy a migrációt meg kell állítani, más országok inkább menedzselni akarják a bevándorlást.

Meg kell kell védeni a jövőt!

A május 9-i nagyszebeni EU-csúcs előtt készült videójában így szólt a magyarokhoz a miniszterelnök:

– Magyarország részéről azt fogjuk képviselni, hogy a bevándorlást meg kell állítani. Ha Európa jövőjéről gondolkodunk, a legfontosabb dolog, hogy bevándorlásellenes vezetőket kell választani, hogy Európa képes legyen megvédeni saját magát és gyermekeink jövőjét – üzente a csúcs előtt a Facebookon a miniszterelnök.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Másnap egy takarmányozóüzem avatóünnepségén a közép-európai együttműködésről és a magyar–román kapcsolatok erősödéséről is beszélt.

Gyorsvasút Budapest és Bukarest között

– Szerbiával és Szlovákiával már kiváló gazdasági együttműködést valósított meg Magyarország, de nem behozhatatlan a hátrány a magyar–román viszonyrendszerben sem. Ha vannak vállalkozó kedvű beruházók, nagy lendületet kaphat a magyar–román gazdasági együttműködés – mondta Kerelőszentpálon.

A miniszterelnök szerint: infrastrukturális összeköttetések – autópályák és vasút – kellenek Magyarország és Románia között, ezekről tárgyalnak a román kormánnyal. Gyorsvasútra van szükség Bukarest és Budapest között, és ez Kolozsvárt is bekapcsolhatja a gazdasági vérkeringésbe – közölte.

 

Az erdélyi körút állomásai:

Kolozsvár (05. 8.)

A miniszterelnök az RMDSZ választási kampányát támogatta, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen tartott előadást.

Ellátogatott a Szent Mihály-templomba is, ahol egyházi vezetőkkel találkozott.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Válaszút (05. 8.)

Orbán Viktor Wass Albert szülőhelyén járt, meglátogatta a legendás Bánffy-kastélyt, és megismerkedett a helyi hagyományokkal.

 

Szászfenes (05. 9.)

A kis Emma családjához látogatott, akinek annak idején a keresztelőjén is részt vett a miniszterelnök.

Fotó: Facebook

Nagyszeben (05. 9.)

A kormányfő az Európai Unió állam- és kormányfőinek informális találkozóján vett részt.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Kerelőszentpál (05. 10.)

A kormányfő beszédet mondott egy takarmányozóüzem avatóünnepségén.

Gyergyószentmiklós (05.10.)

Orbán meglátogatta a Székelyföldi Jégkorong Akadémia játékosait

Kapcsolódó Cikkek