2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld

A magyar miniszterelnök szerint is fontos a közelgő választás!

Orbán Viktor a nagyszebeni EU-csúcsot követő napon Kerelőszentpálra látogatott, ahol felavatta Románia legnagyobb takarmánykeverő üzemét. A kormányfő háromnapos erdélyi körútja végén a Budapest–Bukarest gyorsvasút kiépítéséről is beszélt. 

– Magyarország arra fordítja az erejét, hogy erősítse a közép-európai együttműködést, és mindenki jól jár, aki a magyarokkal együttműködik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a romániai Kerelőszentpálon, ahol egy takarmányozóüzemet avatott fel. A miniszterelnök szerint autópályákat és vasutat kell építeni Magyarország és Románia között, ezekről már tárgyalnak a román kormánnyal.


A kormányfő arra is kitért, hogy fontos lesz a közelgő európai parlamenti választás, mert nem mindegy, mi történik Brüsszelben és Európában. A miniszterelnök korábban arról is beszélt, hogy a május 26-i EP-választáson minden európai ország első számú kérdése a migráció ügye.

– A bevándorlást meg kell állítani, a legfontosabb dolog, hogy bevándorlásellenes vezetőket kell választani – fogalmazott a miniszterelnök.


A miniszterelnök erdélyi körútja végén ellátogatott Karcfalvára a Székelyföldi Jégkorong Akadmémiára és Csíkszentsimonba Böjte Csaba ferences rendi szerzetes árvaházába is.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek