EUR: 363,26 Ft
CHF: 344,02 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Belföld

Orbán: Hajrá, Marozsán Dszenifer – Fotó!

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Aleksander Ceferint, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökét a Karmelita kolostorban szombat délelőtt.

Aleksander Ceferin a labdarúgó női Bajnokok Ligája döntőjére látogatott Budapestre, amelyet először rendeznek meg önállóan, a férfi sorozattól külön városban. A mérkőzésre a Groupama Arénában kerül sor.


A miniszterelnök egy a facebook oldalára feltöltött képpel kívánt sok sikert Marozsán Dszenifer olimpia bajnok német válogatott magyar labdarúgónak a Bajnokok Ligája döntőjéhez, amely ma este 18:00 órakor kerül megrendezésre. Marozsán az Olympique Lyon színeiben lép pályára, ellenfelük pedig az FC Barcelona női csapata lesz.

Hajrá, Marozsán Dszenifer // Go Dzsenifer Marozsán!


Az UEFA 2017 szeptemberében hozott döntésének értelmében Magyarország először ad otthont női Bajnokok Ligája-döntőnek. A rendezésre Prága, Asztana, Kaunas, Glasgow és Madrid is pályázott, így komoly sportdiplomáciai siker, hogy Budapest lett a befutó – hangzott el a megbeszélésen.

A magyar fővárosban korábban már több jelentős, labdarúgáshoz kapcsolódó nemzetközi esemény is zajlott: 2012-ben 208 ország 1200 küldötte itt tanácskozott a 62. FIFA-kongresszuson, 2014-ben itt rendezték az U19-es férfi Európa-bajnokságot, 2016 májusában pedig az UEFA a 40. Kongresszusát hozta Budapestre.

Orbán Viktor tájékoztatást adott vendégének a Magyarországon zajló sportinfrastruktúra-fejlesztésekről, elmondta, hogy rövidesen férfi BL- vagy EL-döntőt is lehet majd rendezni Magyarországon, hiszen novemberre elkészül a Puskás Ferenc Stadion, amely az UEFA elvárásainak immár mindenben megfelel.

Több, az elmúlt években épült magyar stadion nyert rangos építészeti díjat – emlékeztetett a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök a mérkőzés után facebook posztban gratulált a döntőn résztvevőknek, a győztes Lyonnak és elsősorban Marozsán Dzsenifernek:

“Gratulálok Marozsán Dzsenifernek, tisztelet a hölgyeknek // Congratulations to Lyon and Dzsenifer Marozsán! Respect to the ladies!” – írta a kormányfő közösségi oldalán.

Kapcsolódó Cikkek