2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Belföld

Orbán halálát kívánja a Soros-egyetem professzora

A repülőszerencsétlenségben elhunyt lengyel államfő, Lech Kaczynski sorsát kívánta Orbán Viktor miniszterelnöknek Kovács M. Mária, a Soros-egyetem történészprofesszora Facebook-bejegyzésében – vette észre a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Megdöbbentő bejegyzéssel reagált a Soros György amerikai milliárdos által alapított CEU professzora, Kovács M. Mária arra a hírre, amely Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök találkozásáról számolt be.

/Fotó: Facebook

 

„Ha Kaczynski oly ügyesen le tudott zuhanni” – vette észre a történészprofesszor Facebook-posztját a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Mint ismeretes, a lengyel légierő Tu–154-es repülőgépe – fedélzetén Kaczynski köztársasági elnökkel és 95 fős delegációjával – 2010. április 10-én az oroszországi Szmolenszkben található repülőtér közelében csapódott a földbe. A balesetet senki sem élte túl.

A legalábbis ízléstelen bejegyzés hamar követőkre talált. Akadt, aki a bejegyzés kapcsán „öngyilkoló pilótát” emlegetett, de olyan is, mint Kornis Mihály drámaíró felesége, a Klubrádió zenei szerkesztőjeként Fonogram díjjal jutalmazott Göczey Zsuzsa, aki arról írt, hogy Kaczynskiból „volt tartalék”. (Lech Kaczynski ikertestvére, Jaroslaw Kaczynski, aki 2006–2007-ben volt Lengyelország miniszterelnöke.)


Kovács M. Máriával kapcsolatban a V4NA úgy fogalmazott: „A CEU egyik »arca«, a Soros-egyetem vezető történészprofesszora. Kétes politikai hírnévre akkor tett szert, amikor 2017 nyarán társaival együtt mondvacsinált ürügyek felsorakoztatásával sikertelenül próbálta meggyőzni Izrael miniszterelnökét, Benjamin Netanjahut, hogy Magyarország antiszemita ország.”

Hozzátették, hogy a Soros-egyetem professzora korábban a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoknak (Open Society Foundations) is dolgozott.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek