EUR: 323,35 Ft
CHF: 289,02 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Belföld

Orbán halálát kívánja a Soros-egyetem professzora

A repülőszerencsétlenségben elhunyt lengyel államfő, Lech Kaczynski sorsát kívánta Orbán Viktor miniszterelnöknek Kovács M. Mária, a Soros-egyetem történészprofesszora Facebook-bejegyzésében – vette észre a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Megdöbbentő bejegyzéssel reagált a Soros György amerikai milliárdos által alapított CEU professzora, Kovács M. Mária arra a hírre, amely Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök találkozásáról számolt be.

/Fotó: Facebook

 

„Ha Kaczynski oly ügyesen le tudott zuhanni” – vette észre a történészprofesszor Facebook-posztját a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Mint ismeretes, a lengyel légierő Tu–154-es repülőgépe – fedélzetén Kaczynski köztársasági elnökkel és 95 fős delegációjával – 2010. április 10-én az oroszországi Szmolenszkben található repülőtér közelében csapódott a földbe. A balesetet senki sem élte túl.

A legalábbis ízléstelen bejegyzés hamar követőkre talált. Akadt, aki a bejegyzés kapcsán „öngyilkoló pilótát” emlegetett, de olyan is, mint Kornis Mihály drámaíró felesége, a Klubrádió zenei szerkesztőjeként Fonogram díjjal jutalmazott Göczey Zsuzsa, aki arról írt, hogy Kaczynskiból „volt tartalék”. (Lech Kaczynski ikertestvére, Jaroslaw Kaczynski, aki 2006–2007-ben volt Lengyelország miniszterelnöke.)


Kovács M. Máriával kapcsolatban a V4NA úgy fogalmazott: „A CEU egyik »arca«, a Soros-egyetem vezető történészprofesszora. Kétes politikai hírnévre akkor tett szert, amikor 2017 nyarán társaival együtt mondvacsinált ürügyek felsorakoztatásával sikertelenül próbálta meggyőzni Izrael miniszterelnökét, Benjamin Netanjahut, hogy Magyarország antiszemita ország.”

Hozzátették, hogy a Soros-egyetem professzora korábban a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoknak (Open Society Foundations) is dolgozott.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Továbbra is sok dél-koreai turista jön Budapestre

  Továbbra is sok dél-koreai turista jön Budapestre

  Budapest változatlanul kedvelt a dél-koreai, illetve ázsiai turisták körében, a szállodák tapasztalata alapján a tragikus dunai hajóbalesetet követő kezdeti megtorpanás után folyamatosan érkeznek a koreai vendégek, bár a hajós városnéző túrákra szóló foglalásaikat nagy számban törlik – mondta el a Magyar Nemzetnek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

 • Donald Trump 2020-ban újra indul az elnökségért

  Donald Trump 2020-ban újra indul az elnökségért

  Donald Trump a 2020-as elnökválasztáson újra indul az elnökségért – ezt maga az amerikai elnök jelentette be kedden este a floridai Orlandóban, ahol több tízezres nagygyűlésen kezdte meg újraválasztási kampányát.

 • Nehezen találnak munkaerőt a vállalkozók a Balatonnál

  Nehezen találnak munkaerőt a vállalkozók a Balatonnál

  Egyre nehezebben találnak munkaerőt a balatoni vállalkozók, akik szerint ennek is szerepe van abban, hogy elszálltak az árak a tóparti üzletekben, ugyanis a vállalkozóknak vonzó bért kellene kigazdálkodniuk – írta szerdai számában a Népszava.

 • A fiúk számára is rendelkezésre áll a HPV-oltás

  A fiúk számára is rendelkezésre áll a HPV-oltás

  Ha az egészségügyi kormányzat úgy dönt, akár már ősszel elkezdődhet a hetedik osztályos fiúk HPV elleni védőoltása, mert az oltóanyag rendelkezésre áll a vakcinatenderben – közölte a Világgazdasággal az MSD Pharma Hungary Kft.