2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Belföld

Orbán halálát kívánta, mégsem határolódtak el tőle

Senki nem határolódott el a parlamenti ellenzéki pártok közül az Orbán Viktor halálát kívánó CEU-s professzor asszony kijelentéseitől – írta az Origo.

Mint ismert, a V4NA nemzetközi hírügynökség szúrta ki, hogy a repülőszerencsétlenségben elhunyt lengyel államfő, Lech Kaczynski sorsát kívánta Orbán Viktor miniszterelnöknek Kovács M. Mária, a Soros-egyetem történészprofesszora egy Facebook-bejegyzésében.


A portál megkereste az MSZP-t, a Párbeszédet, a Jobbikot és a Demokratikus Koalíciót, akik közül senki nem határolódott el a Soros-egyetem professzorától, sőt lapzártánkig válaszra sem méltatták az Origót.

A portál szintén megkereste a Soros-egyetemet is, amely egy nap késéssel reagált az ügyben, igaz, akkor is csupán annyit közölt, hogy nem kívánják kommentálni munkavállalóik magánszemélyként tett megjegyzéseit. Tehát a miniszterelnök halálát kívánni az egyetem szerint nem ok arra, hogy bármiféle szankciót alkalmazzanak Kovács M. Máriával szemben.


Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy azzal, hogy a CEU egy szót sem szól az ügyben, azt a látszatot kelti, hogy egyetért vele. Ezt felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja a politikus.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ugrásszerűen nőtt a kistermelői piacok száma

  Ugrásszerűen nőtt a kistermelői piacok száma

  A helyi termelői piacok száma hét év alatt a két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett – mondta az agrárminiszter szombaton Nagykőrösön. Nagy István szerint ez a vidék saját erőforrásainak fokozott használatát és munkaerő megtartó erejét jelenti.

 • Eljött a keresztény-konzervatív zöldpolitika ideje

  Eljött a keresztény-konzervatív zöldpolitika ideje

  Eljött a keresztény-konzervatív zöldpolitika ideje, Európának olyan klímapolitikát kell folytatnia, amely nem a legszegényebb országokra terheli a klímasemleges gazdasági átállás költségeit – jelentette ki Varga Judit igazságügy-miniszter a Politico című, európai ügyekkel foglalkozó hírportálon megjelent véleménycikkében.

 • Üzletággá fejlődött a börtönbiznisz

  Üzletággá fejlődött a börtönbiznisz

  Rátelepedtek és üzletággá fejlesztették a fogvatartottak és elítéltek kártérítési rendszerét a “balliberális körökhöz és a Soros-hálózat által finanszírozott” ügyvédi irodák – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.