2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld

Orbán Viktor halálát kívánja a CEU professzornője

Kovács M. Mária a Soros-egyetem történész-professzora a magyar miniszterelnök washingtoni látogatása kapcsán Orbán Viktor halálára utaló bejegyzést tett közzé a Facebookon – írja a V4NA Nemzetközi Hírügynökség.

Megdöbbentő módon felidézte a lengyel miniszterelnök Lech Kaczyński, 9 évvel ezelőtti tragédiáját, amikor 95 utastársával egyetemben Szmolenszk közelében szörnyet halt.


A CEU professzornője ezt írta a közösségi oldalon, egyértelműen Orbán Viktorra utalva: „Ha Kaczyński olyan ügyesen le tudott zuhanni”

Partnerei azonnal csatlakoztak a minősíthetetlen kívánsághoz, egymásra licitálva eljutottak odáig, hogy akár egy „öngyilkoló pilóta” is teljesíthetné ezt a feladatot.


Később a Klubrádió neves szerkesztője Göczey Zsuzsa is csatlakozott a szánalmasan gusztustalan kórushoz, azon kezdve „poénkodni”, hogy Orbán Viktorból csak egy van. Ellentétben Kaczyńskival, akinek politikai örökébe az ikertestvére lépett.

Kovács M. Mária a CEU egyik „arca” a Soros-egyetem vezető történészprofesszora. Kétes politikai hírnévre akkor tett szert, amikor 2017 nyarán társaival együtt mondvacsinált ürügyek felsorakoztatásával sikertelenül próbálta meggyőzni Izrael miniszterelnökét Benjamin Netanjahut, hogy Magyarország antiszemita ország.

A Soros-egyetem professzornője egyébként korábban a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoknak (Open Society Foundations) is dolgozott.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek