2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Belföld

Orbán Viktor: Identitásunk megvédése Európa jövője

Magyarország a sorozatos európai válságok után azt a következtetést vonta le, hogy meg kell őrizni az identitást, meg kell védeni a biztonságot, és tovább kell erősíteni a versenyképességet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a ZalaZone zalaegerszegi járműipari tesztpálya első ütemének átadásán.

– Ez a három dolog a magyar észjárás szerint összefügg: az identitásunk és a határaink megvédéséhez hozzátartozik az európai életforma, az európai gazdasági modell és a világ legnagyobb belső, egységes piacának megőrzése – tette hozzá a kormányfő.


MTI/Szigetváry Zsolt

Hangsúlyozta továbbá, hogy a pénzügyi és a migrációs válság, valamint a brexit is arra figyelmeztet, hogy „ha nem figyelünk oda, ha nem választunk megfelelő vezetőket, ha nem hozunk jó döntéseket, ha nem teszünk bátor lépéseket, akkor Európa tartós hanyatlása is bekövetkezhet”. Reményét fejezte ki, hogy az EP-választás után lesznek a kontinensnek olyan vezetői, akik meg akarják erősíteni a polgárok biztonságát, társadalmi-gazdasági helyzetét és Európa szuverenitását.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek