EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 25., szombat
Orbán

Külföld

Orosz hackerek 2016-ban hozzáfértek Florida két választói adatbázisához

Orosz hackerek a 2016-os választások idején hozzáfértek Florida két választói adatbázisához – jelentette ki egy keddi sajtókonferencián Ron DeSantis, az állam republikánus kormányzója.

A kormányzó ugyanakkor hangsúlyozta: a hackerek nem manipuláltak egyetlen adatot sem és a választásokat nem kompromittálták.


DeSantis azt követőn tartott erről sajtótájékoztatót Tallahassee-ben – Florida fővárosában -, hogy pénteken a szövetségi belbiztonsági minisztérium és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) részletesen tájékoztatta a hackertámadásokról a floridai hatóságokat.

Sajtótájékoztatóján Ron DeSantis leszögezte: megállapodást írt alá az FBI illetékeseivel arról, hogy nem hozzák nyilvánosságra az érintett megyék nevét. Ezeket a megyéket ugyanakkor tájékoztatták a történtekről.

“Egyelőre megpróbáljuk feltérképezni, hogy a korábbi floridai adminisztrációból kinek volt tudomása a hackertámadásokról” – mondta DeSantis. Hozzátette: a korábbi kormányzó, a szintén republikánus Rick Scott – aki jelenleg a szövetségi szenátus tagja – nem tudott a beavatkozási kísérletekről.

A volt kormányzó szóvivője, Chris Hartline megerősítette, hogy Rick Scott valóban nem tudott a hackertámadásokról, és az FBI szerdán tájékoztatja őt részletesen a történtekről.

Marco Rubio floridai republikánus szenátor már egy áprilisi interjújában arról beszélt, hogy orosz hackerek támadásokat intéztek floridai választási irodák számítógépes rendszerei ellen.

Kapcsolódó Cikkek