EUR: 326,08 Ft
CHF: 289,57 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb X.kerület

Öt sportág találkozik a Kincsemben

Bár a Margitsziget is felmerült helyszínként, a Kincsem Parkban, a nézők által jól követhetően, egy helyszínen rendezik meg szeptember 2. és 8. között az olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságot.

A lovak helyét emberek veszik át

Gallai István, a hazai sportági szövetség (MÖSZ) főtitkára bő száz nappal a rajt előtt elárulta, jó darabig úgy volt, a Margitszigetre kerül át a verseny. Mint mondta, több akadály merült fel a fővárossal történt egyeztetések során, emiatt született a döntés, hogy mégis a Kincsem Parkban lesz a világbajnokság.


Demeter Bence sérülése után májusban kezdi a szezont (MTI/EPA/Jose Mendez)

A főtitkár az MTI-nek a konkrét kialakításra vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy mobilmedencét építenek a lelátó elé, és az úgynevezett bónuszvívásnak a pástja is ott kap majd helyet. Most először zajlik majd az öttusával párhuzamosan laser-run-(lézerlövészetes futás) világbajnokság is, emiatt a korábbiaknál nagyobb méretű lesz a sportág idei fő eseménye.

Földházi Zsófia ezúttal is az élre tör (MTI/EPA/José Mendez)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.