EUR: 323,46 Ft
CHF: 289,74 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Életmód

Öt tipp a nyugodt várandósságért

A babavárás a nők életének egyik legkülönlegesebb időszaka, a várandóssággal, szüléssel kapcsolatos hiedelmek azonban gyakran tévútra vezetnek. Rákóczi Ágnes szülésznő most összegyűjtötte, hogy melyek azok a tévhitek, amelyeket itt az idő elfelejteni, és mire érdemes odafigyelniük a kismamáknak.

 1. Aktív élet – A mozgással kapcsolatos tévhitek közül például a „ne nyújtózkodjon a kismama, mert a baba nyakára tekeredik a köldökzsinór” régen az egyik leggyakoribb mondat volt. Ma már egy egészséges kismama sokféle mozgásforma között válogathat: gyógytornászok által kidolgozott kismamatorna, kismamajóga, kismamahastánc, aquafitnesz. Kellő fizikai állóképességgel a hosszú vajúdást is jól tolerálja a szervezet.
 2. Kiegyensúlyozott táplálkozás – Helyes étrend esetén kevesebb a várandóssággal összefüggő kórképek kialakulásának esélye, mint például a terhességi diabétesz és a magas vérnyomás. Nem igaz, hogy ilyenkor kettő helyett kell enni.
 3. Szelíd támogatás – A babavárás, szülés időszakában kiemelten fontos, hogy olyan lehetőségeink legyenek, amelyek mellékhatások nélkül alkalmazhatóak az édesanya és babája számára. A homeopátia szelíden támogatja a szervezetet.
 4. Az internet nem mindig a barátunk! – „Dr. Internet” nem feltétlenül a legjobb forrás. Érdemes inkább a megfelelő szakemberekkel is felvenni a kapcsolatot.
 5. Lelki felkészülés – A nőrokonok családi legendáriumait is érdemes meghallgatni. Szinte mindenütt előfordulhatnak nehéz történetek is, de a megoldások, megerősödések is jó példák lehetnek. A test és lélek harmóniája a majdani szülési munkában megmutatkozik, számos kutatás bizonyítja, hogy harmonikus állapotban kevesebb az elakadt vajúdás, a medikális fájdalomcsillapítás és a különböző beavatkozások.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így küzdhetjük le a műanyagfüggőséget

  Így küzdhetjük le a műanyagfüggőséget

  A műanyagok olyan mértékben átszőtték mindennapjainkat, hogy már észre sem vesszük őket. Kényelmes. Olcsó. Kikerülhetetlen. A szomorú igazság azonban az, hogy az általunk használt műanyagok több mint 70 százalékát nem hasznosítjuk újra, és nagy részük végül az óceánokban vagy folyókban végzi.

 • Dubaj drónnal és objektívvel

  Dubaj drónnal és objektívvel

  Dubairól elsőre sokaknak a luxus, a gazdagság és a fényűzés jut eszébe, na meg a gyönyörű kelet-európai lányok és az olajsejkek üzleti kapcsolata.

 • A folyóüledékben rengeteg a mikroműanyag

  A folyóüledékben rengeteg a mikroműanyag

  Sok mikroműanyag lehet a hazai folyók üledékében, ami a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói szerint jelentős környezeti kockázattal járhat – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

 • Elő a turmixszal! 

  Elő a turmixszal! 

  A kánikulában nem mindegy, hogy mennyi időt töltünk a konyhában, a meleg tűzhely mellett. A legoptimálisabb az lenne, ha semennyit sem kellene, de akkor mit eszik az éhes család?