2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Program

Pataki János: Erdély kincsei

Május 22-én 18 órai kezdettel mutatják be Pataki János kötetét az Uránia Nemzeti Filmszínház kávézójában.

Az esten Szilágyi Enikő színművésznő előadásában erdélyi költők versei hangzanak el. A szerzővel beszélget és a könyvet bemutatja Benkei Ildikó, a Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője és Fazakas István, a Fekete Sas Könyvkiadó vezetője.


Ez az egyedülálló útikönyv csaknem 800 csodálatos kép segítségével kalauzolja végig az olvasót Erdélyen át a legismertebb nagyvárosoktól egészen az eldugott kis falvakig.

Így egy kötetben még senki sem mutatta be Erdély egészének nevezetességeit, műemlékeit, természeti kincseit. Némely úti tipp UNESCO-védelem alatt áll, néhány pedig még talán a legszakavatottabb túrázók előtt is rejtve maradt. A szerző az útikönyvekben szokásos száraz tények mellett a hely hús-vér, élő bemutatására is törekszik. Ízelítőt kapunk a helyi szokásokból, legendákból, megelevenedik a történelem. Ugyanakkor jó arányérzékkel kaptak helyet a praktikus tanácsok, hasznos információk is. Magunkkal vihető útikönyvnek talán kissé súlyos a kötet, de az utazás megtervezéséhez, a felkészüléshez nélkülözhetetlen, és a barangolás későbbi felidézéséhez is remek segítség.

Nemcsak az Erdélybe látogatóknak, hanem a helyi turistáknak is hasznos lehet e könyv, hiszen mindenféle tekintetben hiánypótló.

Kapcsolódó Cikkek

 • Porcelánért küzdenek a a Mihálkovics-kupán

  Porcelánért küzdenek a a Mihálkovics-kupán

  A kirándulni vágyók utálják, a vitorlázók annál inkább reménykeltőnek érzik a mostani időjárást, mivel a hétvégén rendezik a Balaton egyik legrangosabb vitorlásversenyét, a Mihálkovics Kupa-Jeep Renegade Nagydíjat, amelyen az eddigi adatok szerint mintegy 70 egység 120 hajóval áll rajthoz.

 • Hetedszerre nyit az Everness

  Hetedszerre nyit az Everness

  24 órás jógakihívás a világ számos pontjáról érkező mesterrel a Balaton partján. Éjszakai dzsem a homokon, táncprogramok, koncertek, előadások, workshopok, víz fölé kúszó dzsesszmuzsika. Kétutcányi csend apró lampionokkal, hangterápiás térrel, kézműves árusokkal, fák árnyékában bújó teázóval.

 • Színpadon a Takáts Tamás Dirty Blues Band

  Színpadon a Takáts Tamás Dirty Blues Band

  Az ország egyik legkiválóbb énekese, a Karthago, a Senator és az East frontembere Takáts Tamás, Gál Gáborral gitárossal 1990-ben hozta létre saját zenekarát, a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et.