EUR: 323,46 Ft
CHF: 290,46 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Belföld

Példátlan, hogy Czeglédynek falaznak az NVB ellenzéki delegáltjai

Példátlannak nevezte hétfőn a kormánypártok nevében nyilatkozó KDNP-s Nacsa Lőrinc, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ellenzéki delegáltjai “falaznak” a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt Czeglédy Csabának.

A KDNP frakciószóvivője budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: felháborító, hogy a “Gyurcsány-párt”, a szocialisták, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP, a Mi Hazánk és a Momentum delegáltjai “mind falaznak” neki.


Szerinte “Gyurcsányék felelőssége a legnagyobb ebben”. Hozzátette: Czeglédy Csaba a Gyurcsány család régi ügyvédje, “Gyurcsány és Gyurcsányné bizalmasa, akit az Altuson, a családi cégen keresztül még pénzeltek is”.

A Gyurcsány házaspár most is falaz Czeglédynek, nekik köszönhetően kapott mentelmi jogot azzal, hogy a DK európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltjévé tették őt – fogalmazott a kereszténydemokrata képviselő, aki szerint Gyurcsányék így próbálják megakadályozni és talán ellehetetleníteni a Czeglédy Csaba elleni eljárást.


Nacsa Lőrinc megjegyezte: a DK delegáltja az NVB-ben, Avarkeszi Dezső – aki a Gyurcsány-Bajnai-kormány egykori államtitkára – egyike azoknak az ellenzékieknek, akik megtagadták a bíróság kérését, és nem szavazták meg Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését.

A politikus jelezte: az ellenzék egy olyan köztörvényes ügyben falaz és akadályozza az igazságszolgáltatást, amelyben a gyanú szerint több mint hatmilliárd forintot loptak el bűnszervezetben.

Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök magyar idő szerint hétfő esti találkozójáról a szóvivő kérdésre azt mondta: Magyarország és az Egyesült Államok szövetséges országok, és a gazdasági, valamint a katonai együttműködésen túl az elmúlt időszakban a politikai kapcsolat is sokat javult, ami üdvözlendő fejlemény. Magyarország és az Egyesült Államok egyaránt fontosnak tartja a határok védelmét – hangsúlyozta, kijelentve: “egy fontos közös alapról indíthatnak a tárgyalófelek”. Hozzátette, hogy elsősorban az energetika és a migráció kérdése, valamint a védelmi együttműködés lesz napirenden.

A találkozóval kapcsolatos ellenzéki bírálatokra Nacsa Lőrinc úgy reagált: a bevándorláspárti ellenzék támadja két bevándorlásellenző politikus tárgyalását.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 130 éves a Fővárosi Nagycirkusz!

  130 éves a Fővárosi Nagycirkusz!

  Százharminc éve, 1889. június 27-én nyílt meg a budapesti Városligetben az első állandó budapesti cirkusz, a mai Fővárosi Nagycirkusz.

 • A nap képe: Minimaki

  A nap képe: Minimaki

  A barnamakik családjába tartozó sárgaszakállas maki (Eulemur fulvus mayottensis) született a Nyíregyházi Állatparkban.

 • Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Hatalmas érdeklődés mutatkozik a nagycsaládosok körében a július elsejével életbe lépő családtámogatási elemek iránt – derült Kardosné Gyurkó Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökének, a Magyar Hírlapnak adott interjújából.

 • Egymást ölik az ellenzékiek

  Egymást ölik az ellenzékiek

  Az ellenzék továbbra sem vehető komolyan: választási csalás egymás lekutyázása, lopás övezi az ellenzéki előválasztást. Ezek közül a politikusok közel kellene kikerülnie Tarlós István jelenlegi főpolgármester ellenfelének.