EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb Szeged

Pert vesztett első fokon a szegedi „börtönválogatott”

Beperelték a Fidelitast, amiért a szervezet „börtönválogatottas” plakátokkal pakolta tele a fél várost, miután első fokon börtönre ítélték Botka László közvetlen, bizalmi munkatársait. Hiába.

Korponyai Ernő, a Fidelitas szegedi vezetője újra megmutatta azt a bizonyos plakátot, amiért pert indítottak az azon szereplő városvezetők.


Botka bizalmasait elítélték – a plakátot hibáztatták

– Itt láthatják azt a plakátot, amit tavaly ősszel tettünk közzé, miután hűtlen kezelésért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert, Botka László helyettesét és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnököt a Gyulai Járásbíróság első fokon – mutatta büszkén a fiatal politikus, aki hozzátette, ötmillió forintot követeltek tőlük az egyelőre nem jogerősen elítélt városvezetők.

A Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletében jogsértés hiányában elutasította Mózes Ervin, Solymos László és Kalmár Gábor keresetét. Azaz az ítélet szerint nem volt jogsértő a Fidelitas börtönválogatottas kampánya.


– Nyilvánvaló, hogy Botka embereinek fáj az igazság. A Szegedi Törvényszék ítélete csak megerősített bennünket abban, hogy az igazság mellett mindig ki kell állni, még akkor is, ha a helyi hatalom képviselői mindent megtesznek azért, hogy elhallgattassanak – közölte Korponyai.

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke felháborítónak és megdöbbentőnek nevezte, hogy „a helyi hatalom birtokosai ilyen dühödt erővel és arroganciával támadtak a fiatalokra”.

– Ezek a fiatalok nem tettek mást, csak az igazságot tárták az emberek elé a szegedi parkolási botrányként elhíresült ügyben – közölte az alelnök, aki hangsúlyozta, mélységesen elítélik azt, hogy a helyi – velejéig korrupt és arrogáns – baloldal fiatal embereket vegzáljon azért, mert nyíltan vállalják véleményüket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.