2019. november 13., szerda
Szilvia

Budapest XV.kerület

Pintér Gábor: Gyurcsányék pénzszivattyúnak akarják használni a kerületet

A  Demokratikus Koalíció  és a szocialisták „sara”, hogy a kerületnek még mindig nincs költségvetése – véli Pintér Gábor, a Fidesz XV. kerületi választókerületi elnöke.

A Gyurcsány vezette DK-nak nem az Európai Unióhoz kell rohangálni közvetlen uniós forrásokért (MTI Fotó: Rosta Tibor)

Pintér Gábor hangsúlyozta: a Fidesz kerületi szervezete nem támogat olyan költségvetést, amely százmilliós nagyságrendben juttatna követhetetlen forrásokat a baloldali erőknek.
– Egyértelmű, hogy Gyurcsányék pénzszivattyúnak akarják használni a XV. kerületet.  A költségvetés ugyanis számos megfoghatatlan és értelmezhetetlen tételt tartalmaz, továbbra is a DK kifizetőhelyévé tenné a kerületet. Ilyen például, hogy a jegyzői iroda egyéb dologi kiadására 504 millió, a polgármesteri kabinet egyéb dologi kiadásaira 140, a jegyzői iroda működési céltartalékára 73, a polgármesteri kabinet egyéb működési célú támogatására 60 millió forintot terveztek, de a polgármesteri kabinet külső személyi juttatásaira is elköltenének 38 millió forintot. Csak ezek több mint 800 millió forintot tesznek ki – mondta Pintér Gábor. Hozzátette, a DK-nak nem az Európai Unióhoz kell rohangálni közvetlen uniós forrásokért, míg a kerületnek olyan felelős és hozzáértő vezetésre van szüksége, amely nem a pártérdekeket kiszolgáló, hanem az ott élő emberek igényeit szem előtt tartó költségvetést készít.


A kerületi politikus minderről annak kapcsán beszélt, hogy Németh Angéla, a XV. kerület DK által is támogatott polgármestere múlt héten elmondta, nyolcadik próbálkozásra sem tudták elfogadni a kerület költségvetését, és ezért a Fidesz kerületi szervezetét okolta. Szerinte a Fidesz helyi és fővárosi szervezetei egyaránt cserbenhagyták a kerületet.

Ez arra is reakció volt, hogy Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője kijelentette, hogy a Demokratikus Koalíció azon fáradozik, hogy az uniós támogatások hozzájuk kerüljenek.


Kapcsolódó Cikkek

 • Műhelytitkok a Zsolnay Manufaktúrából

  Műhelytitkok a Zsolnay Manufaktúrából

  Néhány háttel a József Nádor téri Zsolnay kút átadása után a kút készítői lapunknak árulták el a készítés műhelytitkait. Megtudtuk, hogy a kút ötvennégy darabból áll, tizenkilenc ember dolgozott rajta, és több mint egy tonna formázómasszát használtak a készítéséhez.

 • Éttermi etikett

  Éttermi etikett

  Az éttermi viselkedéskultúra nem merül ki abban, hogy képesek vagyunk az étlapról rendelni, és tudjuk, kinek kell először belépni az étterembe, vagy ki választ asztalt.

 • Szeretjük a Naplás tavat

  Szeretjük a Naplás tavat

  A kerületi önkormányzat immár hatodik alkalommal szervezi meg a „Szeretjük a Naplás-tavat” természetvédelmi programot a kerületi óvodák nagycsoportosai számára.