EUR: 323,48 Ft
CHF: 292,11 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Budapest XV.kerület

Pintér Gábor: Gyurcsányék pénzszivattyúnak akarják használni a kerületet

A  Demokratikus Koalíció  és a szocialisták „sara”, hogy a kerületnek még mindig nincs költségvetése – véli Pintér Gábor, a Fidesz XV. kerületi választókerületi elnöke.

A Gyurcsány vezette DK-nak nem az Európai Unióhoz kell rohangálni közvetlen uniós forrásokért (MTI Fotó: Rosta Tibor)

Pintér Gábor hangsúlyozta: a Fidesz kerületi szervezete nem támogat olyan költségvetést, amely százmilliós nagyságrendben juttatna követhetetlen forrásokat a baloldali erőknek.
– Egyértelmű, hogy Gyurcsányék pénzszivattyúnak akarják használni a XV. kerületet.  A költségvetés ugyanis számos megfoghatatlan és értelmezhetetlen tételt tartalmaz, továbbra is a DK kifizetőhelyévé tenné a kerületet. Ilyen például, hogy a jegyzői iroda egyéb dologi kiadására 504 millió, a polgármesteri kabinet egyéb dologi kiadásaira 140, a jegyzői iroda működési céltartalékára 73, a polgármesteri kabinet egyéb működési célú támogatására 60 millió forintot terveztek, de a polgármesteri kabinet külső személyi juttatásaira is elköltenének 38 millió forintot. Csak ezek több mint 800 millió forintot tesznek ki – mondta Pintér Gábor. Hozzátette, a DK-nak nem az Európai Unióhoz kell rohangálni közvetlen uniós forrásokért, míg a kerületnek olyan felelős és hozzáértő vezetésre van szüksége, amely nem a pártérdekeket kiszolgáló, hanem az ott élő emberek igényeit szem előtt tartó költségvetést készít.


A kerületi politikus minderről annak kapcsán beszélt, hogy Németh Angéla, a XV. kerület DK által is támogatott polgármestere múlt héten elmondta, nyolcadik próbálkozásra sem tudták elfogadni a kerület költségvetését, és ezért a Fidesz kerületi szervezetét okolta. Szerinte a Fidesz helyi és fővárosi szervezetei egyaránt cserbenhagyták a kerületet.

Ez arra is reakció volt, hogy Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője kijelentette, hogy a Demokratikus Koalíció azon fáradozik, hogy az uniós támogatások hozzájuk kerüljenek.


Kapcsolódó Cikkek

 • A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  Több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti kutyás élményparkban az átadása óta eltelt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény – amely a legjobban felszerelt az országban – népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutya játszik ott.

 • Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Kobzos Kiss Tamás ünnepi emlékkoncerttel indul a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe óbudán. A koncerten bemutatásra kerül az országos szinten is egyedülálló Óbudai Óvodai program szakmai kiadványa a Kismuzsika.

 • Változó idők Újpalotán

  Változó idők Újpalotán

  Erdődy Anita festőművész nagyszerű képeiből nyílt ingyenes kiállítás az Újpalotai Közösségi Házban.