EUR: 363,73 Ft
CHF: 343,63 Ft
2020. április 02., csütörtök
Áron

Budapest XV.kerület

Pintér Gábor: Gyurcsányék pénzszivattyúnak akarják használni a kerületet

A  Demokratikus Koalíció  és a szocialisták „sara”, hogy a kerületnek még mindig nincs költségvetése – véli Pintér Gábor, a Fidesz XV. kerületi választókerületi elnöke.

A Gyurcsány vezette DK-nak nem az Európai Unióhoz kell rohangálni közvetlen uniós forrásokért (MTI Fotó: Rosta Tibor)

Pintér Gábor hangsúlyozta: a Fidesz kerületi szervezete nem támogat olyan költségvetést, amely százmilliós nagyságrendben juttatna követhetetlen forrásokat a baloldali erőknek.
– Egyértelmű, hogy Gyurcsányék pénzszivattyúnak akarják használni a XV. kerületet.  A költségvetés ugyanis számos megfoghatatlan és értelmezhetetlen tételt tartalmaz, továbbra is a DK kifizetőhelyévé tenné a kerületet. Ilyen például, hogy a jegyzői iroda egyéb dologi kiadására 504 millió, a polgármesteri kabinet egyéb dologi kiadásaira 140, a jegyzői iroda működési céltartalékára 73, a polgármesteri kabinet egyéb működési célú támogatására 60 millió forintot terveztek, de a polgármesteri kabinet külső személyi juttatásaira is elköltenének 38 millió forintot. Csak ezek több mint 800 millió forintot tesznek ki – mondta Pintér Gábor. Hozzátette, a DK-nak nem az Európai Unióhoz kell rohangálni közvetlen uniós forrásokért, míg a kerületnek olyan felelős és hozzáértő vezetésre van szüksége, amely nem a pártérdekeket kiszolgáló, hanem az ott élő emberek igényeit szem előtt tartó költségvetést készít.


A kerületi politikus minderről annak kapcsán beszélt, hogy Németh Angéla, a XV. kerület DK által is támogatott polgármestere múlt héten elmondta, nyolcadik próbálkozásra sem tudták elfogadni a kerület költségvetését, és ezért a Fidesz kerületi szervezetét okolta. Szerinte a Fidesz helyi és fővárosi szervezetei egyaránt cserbenhagyták a kerületet.

Ez arra is reakció volt, hogy Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője kijelentette, hogy a Demokratikus Koalíció azon fáradozik, hogy az uniós támogatások hozzájuk kerüljenek.


Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.