2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Program

Porcelánért küzdenek a a Mihálkovics-kupán

A kirándulni vágyók utálják, a vitorlázók annál inkább reménykeltőnek érzik a mostani időjárást, mivel a hétvégén rendezik a Balaton egyik legrangosabb vitorlásversenyét, a Mihálkovics Kupa-Jeep Renegade Nagydíjat, amelyen az eddigi adatok szerint mintegy 70 egység 120 hajóval áll rajthoz. Olyan értékes díjakért suhannak majd a regattán, mint az idei évtől minden évben elnyerhető, Zsolnay Manufaktúra által felajánlott vándordíj és a Cornavin svájci órái.

Ápolni a hagyományokat, mégis haladni a korral és a Balaton egyik legjobb vitorlásversenyét megrendezni – ezeket a nem kis célokat tűztéki ki maguk elé a verseny szervezői, amikor 2018-ban új kezekbe került a Mihálkovics Emlékverseny. A regatta új gazdáinak sikeres bemutatkozását követően idén is megrendezik az 52. Mihálkovics Kupa–Jeep RENEGADE Nagydíjat május végén, a földvári marinában.


– Április végén nyitottuk meg a nevezést a versenyre a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében. Örömmel tapasztaltuk, hogy a tavalyi nagy érdeklődés az idén sem hagyott alább. Eddig 70 egység nevezett, közel 120 hajó legénysége jelezte, hogy ott lesznek a Mihálkovics Kupa–Jeep RENEGADE Nagydíj rajtjánál – mondta Horváth Péter, a viadal főszervezője.

A vitorlázás technikai csúcsát jelentő katamaránok csapatai a Mihálkovics Speed Race-en mérhetik össze tudásukat a stílszerűen karbonból készült vándorkupáért. További nyolc ranglistaversenyes hajóosztály győztesei értékes Zsolnay trófeákkal térhetnek haza. A viadal új fődíját, a kézzel festett, Zsolnay Vándordíjat szintén a világhírű pécsi porcelánmanufaktúra ajánlotta fel.


A verseny hivatalos időmérő partnere, a CORNAVIN két darab értékes svájci karórát ajánlott fel: az egyikkel a győztes kamatarán kormányosa, míg a másikkal az egytestűek – Yardstick számítás szerinti – legjobb hajójának kormányosa térhet haza. De a verseny támogatóinak jóvoltából további értékes nyeremények is gazdára találnak a vasárnapi eredményhirdetés során.

Hogy ne csak a versenyzők érezzék jól magukat, a szervezők remek vízparti programokról is gondoskodtak. Május 25-én, szombaton – a verseny névadó támogatója, a FCA Central and Eastern Europe Kft. jóvoltából – Jeep és Alfa Romeo tesztvezetési lehetőség, valamint zenés vacsora; május 26-án, vasárnap pedig svédasztalos reggeli várja a vitorlázókat a balatonföldvári kikötőben. Nevezni még péntek este 11 óráig, de még a verseny reggelén, szombaton 7-8 óra között is lehet a helyszínen, Balatonfüreden az MVSz kikötőben.

Kapcsolódó Cikkek