EUR: 323,33 Ft
CHF: 291,40 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb IV.kerület

Ritka betegséggel élők szépséges tárlata

Nem mindennapi kiállítás nyílt az Újpesti Ifjúsági Házban. Az „Így kerek a világ – esélyegyenlőségi nap”-hoz kapcsolódó tárlat ritka betegséggel és autizmussal élők alkotásait mutatja be a Cri Du Chat Baráti Társaság Közhasznú Egyesület jóvoltából.

A „cri du chat” szindróma egy ritka genetikai rendellenesség, amely értelmi fogyatékossággal és halmozott sérültséggel járhat együtt. A Cri Du Chat Baráti Társaság Közhasznú Egyesület szülői önszerveződésként jött létre, majd egyesületté alakulva az érintett családok összefogását, segítését tartja elsődleges céljának. Fontos célkitűzésük az információhoz jutás megkönnyítése és a „cri du chat” szindróma minél alaposabb megismerése és megismertetése. 2010 óta működtetik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Babits Mihály Könyvtárával együttműködésben a Szülők Polcát Káposztásmegyeren.


Újpesten nyílt kiállítás a ritka betegségekkel és autizmussal élők műveiből (Fotó: Máté Krisztián)

A szolgáltatás keretében sajátos nevelési igényű gyermekek hozzátartozói speciális kiadványokhoz juthatnak hozzá, és vehetnek részt integrált rendezvényeken. A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetségének alapító tagjaként évente országos alkotói pályázatot hirdetnek meg ritka betegségekkel élők számára. A program célja az elfogadás, a társadalmi integráció elősegítése, bemutatva az érintettek értékteremtő képességét, miközben sikerélményt biztosít az alkotóknak.

Kapcsolódó Cikkek