2019. június 19., szerda
Gyárfás

Külföld

Robert Fico: Az ellenzék és a média gyűlöletet terjeszt

Robert Fico korábbi szlovák kormányfő beszélt a TA3 szlovák hírtelevízió műsorában. A volt miniszterelnök azt is elmondta, jót tenne a pártjának, ha bizonyos időt eltölthetne az ellenzékben, de leszögezte, a Smer-SD (Irány-Szociáldemokrácia) szeretné megnyerni a 2020-as parlamenti választásokat – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A volt kormányfő az elmúlt időszakban több fenyegetést is kapott, Szlovákiából és külföldről egyaránt, emiatt meghosszabbították a személyi védelmét. Fico ennek kapcsán a televízióműsorban arra utalt, hogy a média és az ellenzék terjeszti az országban a gyűlöletet, és ennek már biztonsági kockázatai is vannak. A pártja jövőjét firtató kérdésre elmondta, a jelenlegi legnagyobb szlovák kormánypárton, a Smer-SD-n belül stabilitás van, a párt idén fogja ünnepelni fennállásának 20. évfordulóját – tudatja a portál.


Fico szerint manapság olyan gyakorisággal alakulnak politikai pártok Szlovákiában, mint a gombák nőnek eső után, ugyanakkor szerinte ezeknek tapasztalatlan vezetőik vannak. A Peter Pellegrini kormányfővel kapcsolatos együttműködést Fico pozitívan értékelte. Elmondása szerint a kormánykoalíción belül, noha vannak viták, továbbra is jók a kapcsolatok – közli a V4NA hírügynökség.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek