EUR: 353,32 Ft
CHF: 327,40 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Külföld

Sargentini hazudott diplomájáról? Íme az igazság

Judith Sargentinivel kapcsolatban már korábban vita bontakozott ki arról, hogy valójában milyen végzettséggel is rendelkezik, van-e egyáltalán diplomája a holland zöldpárti politikusnak. Egy magyar tényfeltáró blogon megjelent cikk szerint a Magyarországot támadó, ún. Sargentini-jelentésről szóló szavazást követően elindult egy módosítási hullám a leköszönő EP-képviselő végzettségére vonatkozó adatok tekintetében – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Tűzfalcsoport blog Sargentini iskolai végzettségét illetően lett figyelmes egy lényeges változásra.


forrás: Európai Parlament honlap

forrás: Európai Parlament honlap

A fenti képeknél jól látszik, hogy Sargentini esetében csak bölcsész diploma szerepel az EP honalapján, a lenti képeknél viszont már mesterfokozatról írnak. Érdekesség az is, hogy az adatok frissítése azt követően történt meg, hogy a magyar sajtó Sargentini végzettségével kapcsolatos kérdéseket kezdett feszegetni, olvasható a blogon.

forrás: Európai Parlament honlap

forrás: Európai Parlament honlap

Az európai oktatási szisztémában három egymásra épülő képzési szint található: az alap-, a mester- és a doktori képzésből. A diploma megszerzését követően a továbbképzés formája lehet a szakirányú továbbképzés. Érettségi után alapképzésre, osztatlan mesterképzésre vagy felsőoktatási szakképzésre van lehetőség beiratkozni.


A Wikipédián található életrajzában is felfedezett a blog egy anomáliát. A korábbi változatban az volt olvasható, hogy bár Judith Sargentini az érettségi után történelmet tanult az Amszterdami Egyetemen, diplomát végül nem szerzett. A későbbi, “javított” változatban már az áll, hogy mesterfokozatot szerzett modernkori történelemből – írja a V4NA.

Wikipedia

Wikipedia

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek