EUR: 323,38 Ft
CHF: 291,57 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb XIII.kerület

Sokszínű lesz a Lakóközösségi Napok

Idén sem maradnak hétköznapi szabadtéri szórakozás nélkül kerületünk lakosai. Április végén ugyanis újraindul a Lakóközösségi Napok programsorozat, amely áprilistól szeptemberig a kerület nyolc különböző pontján, nyolc különböző időpontban nyújt tartalmas időtöltést.

Rengeteg érdekes program várja a Lakóközösségi Napokra kilátogatókat (Fotó: Keresztesi Balázs, képeink a 2018-as rendezvénysorozaton készültek)

Hat évvel ezelőtt, 2013-ban az volt az alapötlet, hogy bár a kerületben nagyon sok szabadtéri rendezvény van – például utcabál vagy nemzetiség nap –, mindig fix időpontban, fix helyen, ezért mi lenne, ha olyan programot szerveznének, amelyet mindig máshol tartanak. A cél az volt, hogy mindenki megtalálja a számára érdekes programot, legyen szó kultúráról, sportról vagy épp gyerekfoglalkozásról. Akkor még hétvégi rendezvény volt, de az évek során ez átalakult, és immár hétköznap rendezik meg.


A Lakóközösségi Napok programsorozat az idén a sokszínűség jegyében különböző stílusokat, műfajokat és tevékenységeket jelenít meg. A sátrakban és a szabadtéren újfajta népi hagyományőrző és modern játékokba vonják be a közönséget. Az ingyenes egészségügyi szolgáltatások a mérésekre, szűrésekre és a prevencióra helyezik a hangsúlyt: vérnyomás-, vércukor-, koleszterinszint-mérés, hallás- és szemvizsgálat, étkezési és egészségeséletmód-tanácsadás. A BRFK drog- és bűnmegelőzési játékai, valamint a kerületi óvodák kreatív kézművesjátékai is helyet kapnak a rendezvényen. A sporttéren darts, akadályfutás, labdával „dekázás”, minitrambulin, asztalitenisz, ügyességi játékok és jó teljesítményért cserébe ajándéktárgyakra beváltható tallérok várják a vállalkozó kedvűeket. A színpadon színvonalas népi, könnyűzenei és musicalfellépők, modern tánccsoportok és a kerületi nemzetiségi művészeti csoportok váltják majd egymást. A Lakóközösségi Napok minden helyszínének programját rock and roll, jazz/ragtime, illetve könnyedebb rockzenét játszó együttesek élő műsora zárja.

Kapcsolódó Cikkek