2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Sport

Sportos kérdés a női BL-döntő ürügyén

Alighanem futballista lesz Berkesi Judit kislányából. Az M4 Sport riportere maga is focizott, és ugyan a hetedik hónapban van, de a fontos meccsekről nem hiányzik, és ő lett a budapesti Lyon–Barcelona női Bajnokok Ligája-döntő nagykövete. 

Azért nem eleve elrendeltetett a gyerek jövője, így a sportriporter rögvest cáfolja a felvezetőben foglaltakat, annak ellenére, hogy középiskolásként, egyetemistaként maga is aktív futballista volt, így szereti és érti a játékot.


– Csak annyi bizonyos, hogy előbb-utóbb sportolni fog a gyerek – árulta el a Lokálnak Judit. – A női futball félelmetesen gyors, robbanásszerű fejlődésének, növekvő népszerűségének tudatában azonban nem bánnám, ha végül ezt választaná. A futballban egyre inkább csökken a szakadék a férfiak és a nők között, így lassan, de biztosan a női foci is megtalálja a helyét. Csakúgy, mint a kosár- vagy a kézilabda.

A népszerűség-növekedés egyik biztos fokmérője, hogy a döntőre minden jegy elkelt. Tizenöt, húsz évvel ezelőtt még a nagyobb nemzetközi találkozókra sem volt jellemző a telt ház.

– Az Egyesült Álmokban több női, mint férfi játékos van, és Norvégiában a lányok sokkal eredményesebbek, mint a férfiak. S talán itthon is tovább növekedhet a női labdarúgás elismertsége, ha az Üllői úton játsszák a Bajnokok Ligája döntőjét.

Kapcsolódó Cikkek