EUR: 334,78 Ft
CHF: 311,70 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Szolnok

Száztíz új munkahely

Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitást növelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A fejlesztéshez a kormány egymilliárd 360 millió forint vissza nem térítendő készpénztámogatást biztosít.

– A beruházásnak köszönhetően a gyár termelési kapacitása megduplázódik. A vállalat termékeit innentől kezdve Romániába, Szlovákiába és a térség más országaiba is szállítják majd – közölte a külügyminiszter.


A miniszter elmondta: a beruházás hozzájárul a magyar papíripar termelési értékének további növekedéséhez, amely tavaly 11 százalékkal, 526 milliárd forint fölé nőtt, és az idén az első két hónapban 15 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Szijjártó Péter közölte, hogy Magyarország sikerének alapját jórészt a megyeszékhelyek adják.

Az elkövetkező három évben megkettőzi a cég a papírgyártását
MTI/Mészáros János

– Szolnok az egyik példa erre, ahol tavaly tavasszal kapta meg az építési engedélyt a svájci központú Stadler vasúti járműcsoport, 2018 őszén avatták fel a Béres Gyógyszergyár Zrt. új épületét, és a negyedik ipari forradalom kihívásainak megfelelő kapacitásbővítő beruházást indít a spanyol Segura – mondta a miniszter.


Nebojsa Dordević, a Drenik Hungary Kft. tulajdonosa elmondta: három év múlva 19 ezer négyzetméteres raktár és 6 ezer négyzetméteres gyártócsarnok épül, új gépsorral. Az elkövetkező három évben az évi 20 ezer tonnás papírgyártásukat megkettőzik, és az előállított alapanyag feléből saját készterméket gyártanak. A tervek szerint a termelési kapacitás eléri majd a napi 450 tonnát – tette hozzá Dordević.

Szijjártó Péter külügyminiszter indította el az új gépsort, mellette Szalay Ferenc polgármester
MTI/Mészáros János

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz–KDNP) elmondta: a kft.-nél jelenleg 92 ember dolgozik, akik főként a papíriparban jelentős tapasztalattal rendelkező szolnoki lakosok.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.