2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb XV.kerület

Szeretetvendégség a Pajtás Étteremben

A kerületi Fidesz odafigyel azokra, akik egyedül töltik mindennapjaikat, ezért a negyvennapos böjt végén  szeretetvendégséget tartottak.

Pintér Gábor, a kerületi Fidesz vezetője szolgálta fel az ételeket ( Fotó: Sáfár Tibor)


Húsvét a feltámadás, az újjászületés ünnepe, a keresztény egyház ekkor emlékezik meg Jézus feltámadásáról, és a tavaszt, a természet újjáéledését is ilyenkor köszöntjük. A megőrzendő
hagyományok mellett fontos, hogy ne a külsőségek legyenek hangsúlyosak, hanem a belső lelki felkészülés határozza meg az ünnepi hangulatot.
A Pajtás Étteremben rendezett szeretetvendégségben az ételeket a képviselők maguk vitték ki a vendégeknek, és igyekeztek igazi ünnepi hangulatot teremteni a kulturált körülmények között lebonyolított eseményen.


– Jó szívvel gondoltunk azokra az embertársainkra, akik az ünnepeket egyedül, nehéz körülmények között, magányosan élik meg. Többnyire idős embereket, nagycsaládosokat, a kerület nehéz sorsú lakosait hívtuk meg. Egy tál meleg étel, egy kedves emberi szó, odafigyelés és törődés, mindössze ezek voltak a szeretetvendégség céljai – mondta el Pintér Gábor szervező.

Jólesett az odafigyelés
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.