EUR: 326,27 Ft
CHF: 289,21 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Belföld

Szintet lépett a Facebook cenzúrája

A Facebook letiltotta a Mediaworks Zrt. kiadó lapjainak Facebook-oldalait. Szánthó Miklós, a jobboldali médiaholding vezetője elmondta, fel fognak lépni a Facebook véleménydiktatúrája ellen. Gulyás Gergely miniszter jogállami sérelemről beszélt. 

Bár Mark Zuckerberg cége sosem volt pártatlan, ilyen brutális balliberális cenzúrára még sosem volt példa.


– Félelmetes és hátborzongató érzékelni, hogy az a szellemi áramlat, amely eddig elviekben a szólás- és véleményszabadságról egy általános emberi alapjogként szónokolt, most politikai alapon ez ellen fordul. Az érzékenyítés és a politikai korrektség alapelvei nevében tiltanak le tartalmakat, lehetetlenítik el, hogy az emberekhez eljussanak a hírek – nyilatkozta Szánthó Miklós, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) elnöke. Hozzátette, hogy az alapítvány, mint a Mediaworks tulajdonosa, minden eszközzel fel fog lépni a Facebook véleménydiktatúrája ellen.

A Mediaworks álláspontja, hogy az amerikai cég döntésének politikai, ideológiai okai vannak. Ezt az is alátámasztja, hogy nem csak a politikai tartalmakat közvetítő platformokat tiltotta le a Facebook, hanem minden olyan oldalét, ami a Mediaworks kiadóhoz tartozik, például a mindmegette.hu, vagy a Nemzeti Sport.


Mark zuckerberg

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: jogállami sérelemről van szó, valamint sajnálatosnak nevezte, hogy a közösségi térben mindig más elbírálást kap az, akinek a véleménye szemben áll a Facebook által is képviselt liberális állásponttal. Szintén elítélte a Facebook lépését Kovács Zoltán nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár, aki szerint mindez politikai cenzúra.

 

Szigorítanának Macronék

(MTI/EPApool/Eric Feferberg)

A Magyar Nemzet arról írt, az interneten közölt tartalmak szigorításáról tárgyalt szerdán Emmanuel Macron francia elnök és Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Andern egy párizsi csúcsértekezleten, amelyen részt vett Justin Trudeau kanadai kormányfő is. A liberális politikusok tehát erősítenék a cenzúrát. Érdekes módon ez mindig a jobboldali tartalmakat érinti, az USA-ban rendszeresen tiltják le a konzervatív véleményeket. Magyarországon is történt már hasonló, például laptársunkkal a 888.hu-val is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Katások nyugdíjjogosultsága 2019-ben

    Katások nyugdíjjogosultsága 2019-ben

    A kisadózó vállalkozás a főállású kisadózó után 2019-ben változatlanul havi 50 ezer forint, vagy – választása szerint – havi 75 ezer Ft, míg a főállásúnak nem minősülő kisadózó után havi 25 ezer forint tételes adót fizet a bevételi értékhatárig (a szintén változatlan 12 millió forint erejéig, viszont e tekintetben nagyon kedvező változás idén, hogy az alanyi áfamentes értékhatár is 12 millió forintra nőtt).

  • Fülöp Attila: A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek

    Fülöp Attila: A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek

    A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek, hiszen a gyermekeknek a családban van a legjobb helyük – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Befogadlak nevű nevelőszülői program országjárásának záróhelyszínén, a budapesti Várkert Bazárban.