2019. június 19., szerda
Gyárfás

Belföld

Szintet lépett a Facebook cenzúrája

A Facebook letiltotta a Mediaworks Zrt. kiadó lapjainak Facebook-oldalait. Szánthó Miklós, a jobboldali médiaholding vezetője elmondta, fel fognak lépni a Facebook véleménydiktatúrája ellen. Gulyás Gergely miniszter jogállami sérelemről beszélt. 

Bár Mark Zuckerberg cége sosem volt pártatlan, ilyen brutális balliberális cenzúrára még sosem volt példa.


– Félelmetes és hátborzongató érzékelni, hogy az a szellemi áramlat, amely eddig elviekben a szólás- és véleményszabadságról egy általános emberi alapjogként szónokolt, most politikai alapon ez ellen fordul. Az érzékenyítés és a politikai korrektség alapelvei nevében tiltanak le tartalmakat, lehetetlenítik el, hogy az emberekhez eljussanak a hírek – nyilatkozta Szánthó Miklós, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) elnöke. Hozzátette, hogy az alapítvány, mint a Mediaworks tulajdonosa, minden eszközzel fel fog lépni a Facebook véleménydiktatúrája ellen.

A Mediaworks álláspontja, hogy az amerikai cég döntésének politikai, ideológiai okai vannak. Ezt az is alátámasztja, hogy nem csak a politikai tartalmakat közvetítő platformokat tiltotta le a Facebook, hanem minden olyan oldalét, ami a Mediaworks kiadóhoz tartozik, például a mindmegette.hu, vagy a Nemzeti Sport.


Mark zuckerberg

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: jogállami sérelemről van szó, valamint sajnálatosnak nevezte, hogy a közösségi térben mindig más elbírálást kap az, akinek a véleménye szemben áll a Facebook által is képviselt liberális állásponttal. Szintén elítélte a Facebook lépését Kovács Zoltán nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár, aki szerint mindez politikai cenzúra.

 

Szigorítanának Macronék

(MTI/EPApool/Eric Feferberg)

A Magyar Nemzet arról írt, az interneten közölt tartalmak szigorításáról tárgyalt szerdán Emmanuel Macron francia elnök és Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Andern egy párizsi csúcsértekezleten, amelyen részt vett Justin Trudeau kanadai kormányfő is. A liberális politikusok tehát erősítenék a cenzúrát. Érdekes módon ez mindig a jobboldali tartalmakat érinti, az USA-ban rendszeresen tiltják le a konzervatív véleményeket. Magyarországon is történt már hasonló, például laptársunkkal a 888.hu-val is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Továbbra is sok dél-koreai turista jön Budapestre

  Továbbra is sok dél-koreai turista jön Budapestre

  Budapest változatlanul kedvelt a dél-koreai, illetve ázsiai turisták körében, a szállodák tapasztalata alapján a tragikus dunai hajóbalesetet követő kezdeti megtorpanás után folyamatosan érkeznek a koreai vendégek, bár a hajós városnéző túrákra szóló foglalásaikat nagy számban törlik – mondta el a Magyar Nemzetnek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

 • Donald Trump 2020-ban újra indul az elnökségért

  Donald Trump 2020-ban újra indul az elnökségért

  Donald Trump a 2020-as elnökválasztáson újra indul az elnökségért – ezt maga az amerikai elnök jelentette be kedden este a floridai Orlandóban, ahol több tízezres nagygyűlésen kezdte meg újraválasztási kampányát.

 • Nehezen találnak munkaerőt a vállalkozók a Balatonnál

  Nehezen találnak munkaerőt a vállalkozók a Balatonnál

  Egyre nehezebben találnak munkaerőt a balatoni vállalkozók, akik szerint ennek is szerepe van abban, hogy elszálltak az árak a tóparti üzletekben, ugyanis a vállalkozóknak vonzó bért kellene kigazdálkodniuk – írta szerdai számában a Népszava.

 • A fiúk számára is rendelkezésre áll a HPV-oltás

  A fiúk számára is rendelkezésre áll a HPV-oltás

  Ha az egészségügyi kormányzat úgy dönt, akár már ősszel elkezdődhet a hetedik osztályos fiúk HPV elleni védőoltása, mert az oltóanyag rendelkezésre áll a vakcinatenderben – közölte a Világgazdasággal az MSD Pharma Hungary Kft.