EUR: 326,08 Ft
CHF: 289,57 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Sport

Teljes erővel buzdítja a jégkorong válogatottat a magyar szurkolótábor

A magyar vezérszurkoló szerint ahogy eddig, úgy a továbbiakban is teljes erővel buzdítja a tábor a nurszultani divízió I/A jégkorong-világbajnokságon szereplő válogatottat.

“Olyanok vagyunk, mint a csapat, kisebb-nagyobb sérülésekkel küszködünk mi is, a hang pont ilyen” – fejtette ki rekedten az MTI-nek nyilatkozva Nagy Tamás, vagy ahogy a szurkolók között hívják: Bárd. – “Ezen át kell lépni, ha fáj, ha rossz, majd elmúlik a vb után. A játékosoknak is sok minden fáj, nekünk szurkolni kell.”


Elárulta, a drukkerek szórakozni, kikapcsolódni járnak a válogatott meccseire.

“Mindenki azért jön ide, hogy jól érezze magát. Mi rendkívül hálásak vagyunk a csapatnak azért, hogy kiteszi a szívét a pályára” – fejtette ki a dunaújvárosi drukker, aki gyerekkora óta követi és szereti a sportágat, a válogatottat pedig kilenc-tíz éve, vezérszurkolóként öt-hat éve követi. – “Eredménytől függetlenül, ha azt látjuk, hogy kaparnak a jégen, mi bármikor mögöttük vagyunk, támogatjuk őket. Ez a titok, emiatt mindenki jól érzi magát és mindenki boldog. Ez egy nagy vakáció.”


Ezt megtapasztalhatták azok is, akik ott voltak a litvánok csütörtöki 4-1-es legyőzése után a Barisz Arénával szemközti szurkolói zónában. A magyar válogatott is kilátogatott ide, a több száz szurkoló pedig “ria, ria, Hungária!” kiáltásokkal fogadta a csapatot.

“Végre nyertünk, megérkezett a csapat a világbajnokságra” – emelte ki a legfontosabbat Vas János, aki megköszönte a közönség támogatását. – “Jó volt, hogy jöttek a gólok, megvan a három pont, van még két meccs, úgyhogy megyünk előre.”

Vay Ádámtól a szurkolók két kapott gól nélküli meccset kértek, majd éltetni kezdték a hálóőrt, akárcsak később – a fehéroroszok ellen betaláló – Galló Vilmost.

A litvánok ellen gólt szerző Sofron István pedig “puha vagy, Sofi” felkiáltásokat kapott annak tréfás elismeréseként, hogy ez volt a századik pontja nemzeti színekben.

A drukkerek “ti vagytok a legnagyobbak hejj, hejj” rigmussal köszöntek el kedvenceiktől.

Nagy Tamás kitért rá: bár a jégkorong agresszív, gyors sportág, amiben a pályán levezetik a feszültséget a játékosok, a szurkolói zónában azonban együtt mulatnak a különböző válogatottak drukkerei.

“Nemzetközi tradíció, valamiért így alakult, hogy jégpálya mellett feszültség – noha találkoztam már vele – nagyon-nagyon ritkán van” – mondta. – “A világbajnokságon fesztiválhangulat van, amint vége egy mérkőzésnek, az emberek elfelejtik az ott történt nézeteltéréseket. Bárkivel játszunk, a körfolyosón és a szurkolói faluban már mindenki mindenkinek a barátja.”

Mint kitért rá, ez jégkorongspecifikus jelenség, s ezért különleges a hokiválogatott szurkolótábora, s az azt körülvevő atmoszféra.

“Mi, jégkorongszurkolók imádjuk egymást, ugyanazért a sportágért rajongunk. A meccs alatt megvan az egymás közötti rivalizálás, utána viszont nincsen.”

A vezérszurkoló elmondta: győzelmet vár pénteken Szlovénia ellen. Kiemelte: több jó csapat szerepel a világbajnokságon, van esély körbeverésre is.

“Úgy kell beleállni minden mérkőzésbe, hogy azt kell behúzni, minden más úgyis a többi eredménytől függ. A tábor a csapat mögött lesz és teljes erővel fog buzdítani” – ígérte meg.

A magyar válogatott pénteken hazai idő szerint 15.30-kor mérkőzik a szlovén együttessel, majd a szombati pihenőnapját követően a házigazda kazahok ellen zárja a vb-t vasárnap, ugyancsak 15.30-tól. A vb első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenkét aranyat szereztünk a budapesti kick-box világkupán

    Tizenkét aranyat szereztünk a budapesti kick-box világkupán

    Minden szempontból sikeres volt a fővárosi BOK Sportcsarnokban lebonyolított kick-box világkupa. Az immár 25. alkalommal megrendezett versenyen rekordlétszámú mezőny, 42 ország közel 1700 sportolója indult. A magyar versenyzők teljesítették a hazai szövetség céljait, miután 12 felnőtt aranyéremmel felülmúlták a tavalyi szereplést.

  • Óriási lépés Tokió felé

    Óriási lépés Tokió felé

    A harmadik helyen végzett Hárspataki Gábor az Isztambulban megrendezett olimpiai kvalifikációs karate versenyen. A 102 ország 1800 sportolójának részvételével lebonyolított viadalon az MTK versenyzője a 75 kg-os súlycsoportban 190 induló között lett bronzérmes – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporteseményekkel foglalkozó misportunk.