EUR: 333,11 Ft
CHF: 303,49 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Belföld

Teljes káosz Karácsony kerületében

A többszörös visszaeső hazudozó, nácimosdató Karácsony Gergely terjesztette elő és írta alá a Zuglónak két év alatt 739 milliós veszteséget termelő parkolási szerződést. Hétfőn úgy tűnt, hogy Zugló felbontja a szerződéseket, de Karácsony a jegyzőjén keresztül közbelépett.

Zuglóban még 2017-ben indult a fizetős parkolás, azonban a publikus adatokból látszik, hogy a kialakított rendszer 2018 végéig körülbelül 739 millió forintos veszteséget termelt az önkormányzatnak. A parkolási rendszer bevezetését már korábban is tervezték a kerületben, de az az MSZP-s vezetés ideje alatt többször meghiúsult, többek közt indokolatlanul megváltoztatott közbeszerzési eljárások, tisztázatlan árbecslések miatt. Ezekért a Közbeszerzési Döntőbizottság a zuglói önkormányzatot egyszer meg is büntette, egymillió forintra.


A következő, 2017-es közbeszerzési pályázaton egy indulót kizártak, a maradék kettő közül pedig a rosszabb ajánlatot tevő konzorcium nyert. A több mint egymilliárd forint összértékű pályázatukban a 204 automata beszerzési ára összesen nettó 78 millióval, üzemeltetésük kétéves költsége pedig több mint nettó 200 millió forinttal volt magasabb, mint a másik, elutasított ajánlat.

A fenti döntésre vonatkozó előterjesztést polgármesterként Karácsony Gergely nyújtotta be a képviselő-testület elé. A Fidesz többször felszólította Karácsony Gergely zuglói polgármestert, hogy ne akadályozza a parkolási szerződések felmondását, és állítsa le az átutalásokat.

Bár a képviselő-testület elfogadta a szerződés felmondásáról szóló javaslatot, Zugló jegyzője tegnap azt mondta, hogy törvényességi észrevételt fog tenni a döntéssel kapcsolatban. Ezzel megakasztották a veszteséges parkolást megszüntető eljárást, Karácsony Gergely zuglói polgármester pedig ismét más mögé bújt: most alkalmazottját, a jegyzőt használta erre a célra.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere sötét alkunak nevezte Karácsony Gergely eljárását és a parkoló céggel kötött megállapodást.

– A XIV. kerületi parkolási szerződés egy sötét alku eredménye – fogalmazott a főpolgármester, aki szerint a zuglói parkolási rendszer a káoszt idézi, és „ember legyen a talpán, aki ezen kiigazodik”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek