2019. október 19., szombat
Nándor

Budapest

Teljesen megszépül a Lánchíd környéke!

A Lánchíd környékét csodálatosan fel fogja újítani a kormány, még a híd járdáinak kiszélesítése is megvalósul!

Egymilliárd forintból valósulhat meg a Lánchídhoz kapcsolódó közterületek rekonstrukciója és fejlesztése a Duna mindkét partján. A kormány még a híd járdáinak kiszélesítésére szánt, korábban visszavont összeget is visszaadta – tudatta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tarlós István főpolgármester közös közleményében pénteken.


A járdák felújítása továbbra is a jelenlegivel azonos módon, 2,2 méter szélességben valósul meg, így a környező közterületek rekonstrukciójára és fejlesztése is megtörténik a Duna mindkét partján!

“Ennek keretében a Pest – Buda vonalban tervezett gyalogosfolyosó kialakítására is sor kerül” – közölték, hozzátéve, hogy folyamatban van a Lánchíd, Várhegy alagút és Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró felújításának előkészülete is!

Kapcsolódó Cikkek

 • Éttermi etikett

  Éttermi etikett

  Az éttermi viselkedéskultúra nem merül ki abban, hogy képesek vagyunk az étlapról rendelni, és tudjuk, kinek kell először belépni az étterembe, vagy ki választ asztalt.

 • Szeretjük a Naplás tavat

  Szeretjük a Naplás tavat

  A kerületi önkormányzat immár hatodik alkalommal szervezi meg a „Szeretjük a Naplás-tavat” természetvédelmi programot a kerületi óvodák nagycsoportosai számára.

 • A pestújhelyi bomba áldozataira emlékeztek

  A pestújhelyi bomba áldozataira emlékeztek

  Ma már alig élnek azok közül, akik megélték a „pestújhelyi bomba” felrobbanását. Az angol és a szovjet repülők 1944 júniusában, majd szeptemberében folyamatosan bombázták Budapestet, és a vasút miatt Pestújhelyet sem kímélték.