EUR: 325,34 Ft
CHF: 293,41 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Budapest

Teljesen megszépül a Lánchíd környéke!

A Lánchíd környékét csodálatosan fel fogja újítani a kormány, még a híd járdáinak kiszélesítése is megvalósul!

Egymilliárd forintból valósulhat meg a Lánchídhoz kapcsolódó közterületek rekonstrukciója és fejlesztése a Duna mindkét partján. A kormány még a híd járdáinak kiszélesítésére szánt, korábban visszavont összeget is visszaadta – tudatta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tarlós István főpolgármester közös közleményében pénteken.


A járdák felújítása továbbra is a jelenlegivel azonos módon, 2,2 méter szélességben valósul meg, így a környező közterületek rekonstrukciójára és fejlesztése is megtörténik a Duna mindkét partján!

“Ennek keretében a Pest – Buda vonalban tervezett gyalogosfolyosó kialakítására is sor kerül” – közölték, hozzátéve, hogy folyamatban van a Lánchíd, Várhegy alagút és Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró felújításának előkészülete is!

Kapcsolódó Cikkek

 • Amikor kisülnek a nyár ízei

  Amikor kisülnek a nyár ízei

  Nyáron egymás után kelleti magát a sok gyümölcs a háziasszonyok előtt, hogy valamilyen formában bekerüljenek a családi menübe.

 • A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  Több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti kutyás élményparkban az átadása óta eltelt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény – amely a legjobban felszerelt az országban – népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutya játszik ott.

 • Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Kobzos Kiss Tamás ünnepi emlékkoncerttel indul a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe óbudán. A koncerten bemutatásra kerül az országos szinten is egyedülálló Óbudai Óvodai program szakmai kiadványa a Kismuzsika.

 • Változó idők Újpalotán

  Változó idők Újpalotán

  Erdődy Anita festőművész nagyszerű képeiből nyílt ingyenes kiállítás az Újpalotai Közösségi Házban.