EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 25., szombat
Orbán

Belföld

Terézváros Önkormányzata: A DK hagyja abba a jogsértést!

A minap a Demokratikus Koalíció választási plakátjai jelentek meg Terézváros világörökségi területén, az Andrássy út gyönyörű kandeláberein.

Kerületi lakosok felháborodásuknak hangot adva jelezték a tényt önkormányzatunknak, egyben intézkedést sürgettek a világörökség részét képező terület megtisztításáért, méltóságának megőrzéséért, helyreállításáért.


Mint kiderült, több jelölőszervezet fordult a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft-hez választási plakát oszlopon történő elhelyezése iránti kérelemmel, s a cég küldte meg a pártoknak az erre vonatkozó egységesen betartandó paramétereket.

Ezek alapján joggal vetődik fel, hogy a DK megsértette a választási eljárásról, valamint a világörökségről szóló törvényeket. Emellett súlyos etikai kifogás is érheti pártot amiatt, hogy elcsúfította a főváros, illetve Terézváros történeti és kulturális szempontból kiemelt területét. A hatodik kerületben ugyanis hosszú évek óta közmegegyezés van a pártok között arról, hogy nem tesznek plakátokat az Andrássy út kandelábereire. (Előfordult korábban, hogy lelkes aktivisták figyelmen kívül hagyták ezt, de jelzés után az illető párt vezetői azonnal leszedették a plakátjaikat a világítótestekről.)


Terézváros Önkormányzata felszólítja a Demokratikus Koalíciót, hogy hagyja abba a jogszabálysértést, tanúsítson önmérsékletet, távolítsa el plakátjait az Andrássy út kandelábereiről, hiszen egy választási kampányban is fontos a törvényesség megőrzése, értékeink tiszteletben tartása, kiemelt területeink méltóságának megőrzése.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek