EUR: 323,37 Ft
CHF: 291,50 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Belföld

Terroristát véd az ENSZ

Az ENSZ sokkoló támadást indított Magyarország ellen – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ Faji Megkülönböztetés Felszámolásával Foglalkozó Bizottságának genfi ülésén.

Az ügy előzménye, hogy Fionnuala Ní Aoláin, az ENSZ emberi jogokkal foglalkozó egyik biztosa arról tájékoztatta a magyar kormányt, hogy eljárást kezdeményez az Ahmed H.-val kapcsolatos magyarországi bánásmóddal kapcsolatban.


– Az Ahmed H. által vezetett támadás következtében több magyar rendőr megsérült. Ez az ember egyszerű terrorista – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a genfi ülésen.

Elmondása szerint az ENSZ gyakorlatilag a terrorista védőügyvédjeként lép fel Magyarországgal és a magyar kormánnyal szemben.


– Ez az emberi jogi megbízott szintén Soros György embere, hiszen a Nyílt Társadalom Alapítvány egyik vezetője. Egyértelmű tehát, hogy migrációs kérdésekben az ENSZ is Soros György befolyása alatt áll. A magyar emberek ennek a döbbenetes és sokkoló megközelítésnek május 26-án parancsolhatnak megálljt az európai parlamenti választásokon – mondta Szijjártó.

 

Kicsoda Ahmed H.?

Ahmed H. volt az, aki 2015-ben a röszkei határzavargásoknál köveket dobált a rendőrökre, és erőszakosan arra próbálta rávenni őket, hogy engedjék be a határon felgyűlt migránstömeget Magyarországra. A több mint 10 éve Cipruson élő szír férfi hangosbemondót használva irányította a magyar határt ostromló tömeget, majd az első adandó alkalommal a mások által megrongált kerítésen keresztül átlépett Magyarországra.

/Fotó: MTI – Ujvári Sándor

A Soros Györgyhöz köthető Amnesty International petíciót indított, hogy enyhítsék a férfi ítéletét. Ahmed H. a Miniszterelnöki Kabinetirodát is beperelte, amiért a Soros-terv elleni nemzeti konzultáció egyik kérdésében megemlítették a nevét és tettét. A férfi 8 millió forint sérelemdíjat, illetve nyilvános elégtételt követelt. Keresetét a Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyurcsány uralja az ellenzéket

  Gyurcsány uralja az ellenzéket

  Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a DK elnöke céljának azt nevezte, hogy visszahozza a 2010 előtti MSZP-SZDSZ koalíciót, hangsúlyozva, Gyurcsány Ferenc mindent ural az ellenzéki térfélen.

 • George R. R. Martin: Tűz és vér

  George R. R. Martin: Tűz és vér

  Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház – a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család – Sárkánykőt tette meg székhelyéül.

 • Tudta? Ezt művelik a neten a fiatalok

  Tudta? Ezt művelik a neten a fiatalok

  Az Y és Z generáció már nem is megszületett, hanem letöltötték őket a netről – ez a kép rajzolódik ki a 18-40 évesek internet-használatát, illetve a közelmúltban nagy hangsúlyt kapott netes adatbiztonságot feltérképező részletes kutatásból.