EUR: 324,35 Ft
CHF: 292,00 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb XIV.kerület

Tom Hanks kollégája Zuglóban táboroztat

Napközis színjátszó- és drámatábort indít nyáron a kerületünkben élő Urmai Gábor színművész, akit nemcsak számos sorozatból ismerhetünk – legutóbb például a Drága örökösökben játszott –, de az Infernóban Tom Hanks partnereként is láthattuk. Most a Zuglói Hajós Alfréd Magyar–Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában szervez három turnusban nyári tábort a színjátszást kedvelő kiskamaszoknak.

Idén, csakúgy, mint a tavalyi máriapócsi tábort egy előadással zárják majd

– Tavaly Máriapócson táboroztattam, idén pedig Zuglóban szervezek három különböző időpontban turnusokat olyan gyerekeknek, akik elhiszik, hogy a szék motor, a pocsolya tenger, a karunk meg sorompó vagy éppen fenyőfa – mondta Urmai Gábor, aki hozzátette, egy előadással fogják zárni a tábort. Kiemelte, hogy szituációs gyakorlatokat, beszédtechnikát, színészmesterséget, színpadi jelenlétet tanít, de emellett több érdekesség is várja majd a gyerekeket.
– Aki velem tart, megismerkedhet néhány egzotikus afrikai ütőhangszerrel, sőt a saját hangszerét is elhozhatja az együtt zenéléshez, valamint rengeteg improvizáció is lesz.

Mint azt a színművész lapunknak elmondta, a június 24-étől 28-áig, a július 1-jétől 5-éig és az augusztus 12-étől 16-áig tartó táborokba az [email protected] címen lehet jelentkezni, és a 30/9502456 számon lehet érdeklődni.
– Egy táborba maximum 20 főt tudok fogadni, és a színészmesterség alapjai mellett természetesen mindenki kap tízórait, meleg ebédet egy közeli étteremben, uzsonnát, ásványvizet és gyümölcsöt.


Urmai Gábor: Tom Hankset sztárallűröktől mentes embernek ismertem meg

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színésze mestere a váratlan helyzetek megoldásának. Erre pályája során is szüksége volt, hiszen alig 12 óra leforgása alatt ugrott be a Magyarországon forgatott, Inferno című nagy sikerű hollywoodi szuperprodukció egyik kulcsszerepébe, ugyanis az eredetileg kiválasztott színész a forgatás előtti este kórházba került. Végül Urmai Gábor alakította Ignaziót, a kurátort, aki a Tom Hanks által játszott főhősnek segít Leonardo Da Vinci halotti maszkjának elrablásában.

Urmai Gábor és Tom Hanks

– Este 11 körül hívtak, hogy lenne egy casting az Inferno című filmhez, és hajnalban oda kellene mennünk a forgatásra. Két másik kollégám közül végül maga a rendező, Ron Howard választott ki. Azonban újabb probléma adódott, ugyanis az olasz kolléga lényegesen testesebb volt, mint én, ezért rohantunk a legközelebbi bevásárlóközpontba jelmezt venni nekem a délutáni forgatáshoz – mesélte a színész, aki rendkívül pozitív emlékeket őriz a film főszereplőjéről, a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanksről. – A közös jelenetünk felvétele alatt leállított minket a rendező, és arra kért minket, hogy improvizáljunk. Ekkor egy kicsit megijedtem, mert bár tudok angolul, de sajnos nem ilyen szinten. Ezt valószínűleg Tom is észrevette, ezért nagyon figyelt arra, hogy az eredeti szöveg végszavait meghagyja nekem, hogy rögtön tudjak reagálni. Igazán kollegiális és sztárallűröktől mentes embernek ismertem meg a munka alatt. Szerény és profi. Azonnal megjegyezte a nevem, és onnantól kezdve mindig úgy köszönt, hogy helló, Gábor!

 

Kapcsolódó Cikkek