EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Belföld

Trump: Mintha ikrek lennénk Orbánnal

„Olyan, mintha ikrek volnánk” – mondta Orbán Viktorról Donald Trump hétfői, washingtoni találkozójuk végén. Mindezt David Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete mondta a 444.hu-nak.

A diplomata felidézte, Trump azt is mondta, hogy „nem mindenki ért egyet velünk, nem mindenki szeret minket, de nézzük meg az eredményeinket”. David Cornstein szerint a Trump–Orbán-találkozó minden szempontból elérte a célját, és leginkább arról szólt, hogy a két vezető megismerje egymást. Több téma is felmerült, többek között beszéltek a bevándorlásról – amelyet hasonlóan látnak – és a határellenőrzésről.


David B. Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete
MTI Fotó: Kovács Tamás

Cornstein az ATV-nek arra is kitért, hogy a The Wall Street Journal és az Átlátszó is valótlanságokat állított azzal kapcsolatban, hogy magyar állampolgárok kitiltására készülne az Egyesült Államok.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Katások nyugdíjjogosultsága 2019-ben

    Katások nyugdíjjogosultsága 2019-ben

    A kisadózó vállalkozás a főállású kisadózó után 2019-ben változatlanul havi 50 ezer forint, vagy – választása szerint – havi 75 ezer Ft, míg a főállásúnak nem minősülő kisadózó után havi 25 ezer forint tételes adót fizet a bevételi értékhatárig (a szintén változatlan 12 millió forint erejéig, viszont e tekintetben nagyon kedvező változás idén, hogy az alanyi áfamentes értékhatár is 12 millió forintra nőtt).

  • Fülöp Attila: A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek

    Fülöp Attila: A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek

    A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek, hiszen a gyermekeknek a családban van a legjobb helyük – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Befogadlak nevű nevelőszülői program országjárásának záróhelyszínén, a budapesti Várkert Bazárban.