2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Külföld

Újabb zsidó embert vertek meg migránsok Berlinben – Videó!

Elképesztő videó látott napvilágot két héttel a palesztinok gyásznapja alkalmából Berlin központjában tartott rendezvényt követően. A videón az látható, hogy palesztin migránsok egy zsidó zenész vernek meg.

Berlinben palesztin bevándorlók a Nakba-nap alkalmából szerveztek egy eseményt.  Nakba-nap (katasztrófa nap) a palesztinok nemzeti katasztrófájának állít emléket, ugyanis arról emlékeznek meg, hogy amikor Izrael állam létrejött, akkor elvesztették a hazájukat. A köztéren megrendezett eseményen olyan plakátokat tartottak a magasba, mint hogy bojkottálni kell az Izraelben megtartandó Euróvíziós dalfesztivált, vagy hogy Jeruzsálem Palesztina fővárosa – számol be a Ripost.


Most egy megdöbbentő videó került elő az eseményről. Palesztin migránsok tömege lökdös, majd megver egy zsidó származású zenészt.

A férfi szerencséje az volt, hogy a helyszínen több rendőr is jelen volt, akik ki tudták menteni a bevándorlók gyűrűjéből. Az nem derül ki a felvételből, hogy a férfi hogyan került oda, illetve, hogy mi lehetett a vita kiváltó oka. Több szemtanú is azt állítja, hogy még a dulakodás előtt a palesztinok antiszemita rigmusokat skandáltak. Feltehetően ekkor kerülhetett képbe a zsidó zenész – írja a Ripost.


A lap beszámolója szerint nem ez az első eset, hogy a német fővárosban zsidókat ér antiszemita atrocitás. Volt rá példa, hogy muszlim migránsok egy kippa viselése miatt vertek meg a nyílt utcán egy zsidó férfit. De olyan is előfordult korábban, hogy migránsok izraeli zászlókat égettek a Brandenburgi kapu előtt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek