EUR: 326,27 Ft
CHF: 289,21 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb Zalaegerszeg

Újra NB I-ben a ZTE FC

Pezsgőbontás, ováció a Budafok elleni mérkőzés után. A ZTE FC megnyerte az NB II-es bajnokságot, amelyre a klub történetében még nem volt példa. Hét év elteltével visszajutott az NB I-be, és nyártól már az ország tizenkét legjobb csapata között szerepelhet majd.

A kék-fehérek számára már egy pont is elegendő volt a bajnoki címhez a Budafok elleni mindent eldöntő mérkőzésen, amit nem bíztak a véletlenre. Barczi szöglete után Grumics már a 20. percben megszerezte a vezetést. A vendégek ugyan Micsinai révén még egyenlítettek a 27. percben, de a félidő előtt nem sokkal Bedi kapufája után, Bobál a hálóba bólintott. Így 2-1-es zalai vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok. A második félidőt is góllal kezdte a Zete. Alig telt el két perc, amikor Bobál tálalt Gergényi elé, a védő pedig óriási gólt ragasztott a léc alá. Az 56. percben pedig végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát a Zalaegerszeg. Bobál a leshatárról lépett ki, majd egy higgadt cselt követően a rövid sarokba lőtt. A ZTE magabiztosan, 4-1-re nyerte a mérkőzést, és hét év után bajnokként jutott vissza az élvonalba. A Monor elleni utolsó NB II-es mérkőzésnek már nem volt tétje, utána jött a jól megérdemelt fieszta, ahol a szurkolók kitartását is elismerték, akik az egész szezonban biztatták a csapatot a hazai és az idegenbeli mérkőzéseinken egyaránt. A bajnoki cím ünneplése alkalmából felavatták a sportkomplexumot, valamint Simon Balla István emléktábláját, aki 2016-ban futás közben tragikus hirtelenséggel hunyt el, és sokat köszönhet neki a zalaegerszegi foci. Az este fergeteges hangulatú éremátadós bajnokavatóval zárult, melyet tűzijáték követett. A jövőt illetően az már biztos, hogy Végh Gábor többségi tulajdonos és Dobos Barna vezetőedző megegyeztek a folytatásról, a szakemberrel egy újabb, 2020 nyaráig szóló szerződést írnak alá. Sallói István sportigazgató szerint, hogy mennyiben és miben változhat a keret, az a jövő kérdése.


Van miért ünnepelni a ZTE csapatának a stábnak és a szurkolóknak is! Fotó: Szekeres Péter

Pezsgőt bonthatott Sallói István sportigazgató és Vigh László országgyűlési képviselő is a meccs végén, hiszen 7 év után újra az NB1-be került a ZTE FC Fotó: Szekeres Péter

A ZTE FC megérdemelten lett bajnok, a legjobb csapat volt a mezőnyben Fotó: Szekeres Péter

Zeg-Zeg-Zeg, Zalaegerszeg! Volt miért örvendezni a szurkolóknak,7 év után a ZTE FC csapata újra az NB1-ben! Fotó: Szekeres Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.