EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Belföld

Választókat befolyásolják a magyar jogállamiságot bíráló dokumentummal

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint az EP-kampány végéhez közeledve választók tömegeit próbálják befolyásolni a magyar jogállamiságot bíráló új dokumentummal.

Pócza István azt M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta, tudatos kommunikáció és időzítés jellemzi a jelentést, amit kedden Dunja Mijatovic, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa közölt.


Az elemző úgy fogalmazott: a jelentés többek között migráció kérdésében próbál “ellentematizálni” és szőnyeg alá seperni a problémát. A dokumentum egyik fő állítása szerint a magyarországi migrációs intézkedések szükségtelenek – fűzte hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy a jelentéstevő felszólította a kormányt, hogy a tömeges migráció okozta válsághelyzetet kihirdető rendeletet vonja vissza, a szakértő azt mondta, a jelenlegi görögországi helyzet is jól mutatja, hogy a migráció még nem egy megoldott probléma, ezért a biztonsági intézkedéseket fenn kell tartani. Magyarországnak kötelessége van a schengeni övezet és az egész Európai Unió megvédését illetően – tette hozzá Pócza István.


A jelentés az illegális bevándorlók mellett megállapításokat tesz a női egyenjogúság, a civilek és a bírói függetlenséget érintően is. A dokumentum fő állítása, hogy az emberi jogok magyarországi megsértése negatív hatással van a jogállamiságra.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási verseny van a világban a szakképzett munkaerőért

    Óriási verseny van a világban a szakképzett munkaerőért

    Óriási verseny van a világban az országok között a szakképzett munkaerőért, ebben Magyarország jó helyen áll, mutatja ezt az is, hogy minden eddiginél több szakmában tudott versenyzőt nevezni a fiatal szakemberek világversenyére – nyilatkozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az MTI-nek, miután Kazanyban vasárnap felkereste a WorldSkills rendezvényen induló magyar versenyzőket.

  • Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is marad a nyárias meleg, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. Továbbra is sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.