2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

Van egy összeomló ellenzék, s annak romjain mászik fel Gyurcsány Ferenc

A Fidesz-KDNP 52,5 százalékos európai parlamenti választási eredménye abszolút győzelem – mondta az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Szánthó Miklós közlése szerint ez a magyar választástörténeti viszonyok között is erős győzelem. 2006 óta egymás után az összes országos szavazást megnyerte a Fidesz-KDNP – tette hozzá.


Kitért arra is, hogy az ellenzék “összeomlófélben van”. Egyes erők teljesen megsemmisültek, de vannak feljövőben lévő erők is. Az elemző szerint a DK és a Momentum “a politikai stabilitást nem veszélyezteti, de érdemes rájuk figyelni”.

Szánthó Miklós úgy fogalmazott: “van egy összeomló ellenzék, s annak romjain mászik fel Gyurcsány Ferenc, és tűzi ki a maga zászlaját”.


Rámutatott arra is, hogy az MSZP modernkori történelmének legrosszabb eredményét érte el, ez a “történelmi mélypont”. Ez – az elemző szerint – hatással van arra is, hogy a szocialisták eddig kiket támogattak az önkormányzati választásra való felkészülés során. Szánthó Miklós úgy értékelt, most majd elindul az ellenzéki “adok-kapok”, hogy ki kit, hol indít.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

    Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

    Miközben az Európai Unió rögzíti, hogy az EU olyan értékekre épül, amelyek többek között a férfiak és nők közötti egyenlőséget erősítik, az iszlám előretörésének révén a női-férfi egyenjogúság területe komoly kulturális kihívásokkal kerülhet szembe a következő években – állapította meg a Századvég Alapítvány csütörtökön az MTI-hez eljuttatott elemzésében.

  • Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

    Hogyan sportoljunk a nyári melegben?

    Noha a kánikula megterheli a szervezetet, az edzés a legforróbb nyári hónapokban is biztonságosan kivitelezhető. Azonban nem árt figyelembe venni néhány tényezőt, amire fokozottan figyelnünk kell ebben az évszakban.