2020. március 31., kedd
Árpád

Sport

Véget ért Pars magányossága a pályán

Pars Krisztián, a doppingvétség miatt tizennyolc hónapra eltiltott olimpiai bajnok kalapácsvető büntetéséből ugyan még két hónap hátravan, de már nem kell kerülnie versenyzőtársait, akkor mehet gyakorolni a szombathelyi pályára, amikor akar. A szabályok értelmében eddig csak akkor dobhatott vagy erősíthetett, amikor üres volt a pálya, sőt az edzőjével sem dolgozhatott együtt.

– Tíz hónapon át csak akkor mozogtam egy keveset, ha kedvem támadt sportolni. Tizenkilenc éves pályafutásom leghosszabb „szabadságát” vettem ki – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Pars, akit visszatérése után alighanem rendszeresen látogatnak majd a doppingellenőrök. Akit egyszer eltiltottak, annak szembe kell néznie ezzel.


Másfél éves eltiltása július 13-ig tart, már másnap versenyezhetne, de a visszatérésével várnia kell két hetet, a július 27-én kezdődő országos bajnokságig. Balszerencséjére így éppen „lekési” a július 9-én tartandó Gyulai István Memorial nemzetközi versenyt, amely megmérettetésen öt évvel ezelőtt pályafutása második legnagyobb dobásának, 82,49 méternek örülhetett.

Minden, ami sport!

Kapcsolódó Cikkek