EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb Szombathely

Vereség után győzelem

Előbb túl nagy előnyt adott a DVTK-nak, majd magabiztos győzelmet aratott idegenben a Viktória. Az alapszakasz utolsó fordulójától függetlenül a bronzéremért játszhatnak a szombathelyi női labdarúgók.

Nem sokon múlt a pontszerzés a DVTK ellen Fotó: hungarysport.hu

A JET-SOL Liga 19. fordulójában Szombathelyen csapott össze a két, dobogóra igyekvő csapat. A Diósgyőr volt lépéselőnyben, azonban egy vasi sikerrel ismét nyílt lett volna a versenyfutás. Ennek ellenére a szombathelyiek szempontjából nem kezdődött jól a mérkőzés. Az ismerkedést követően felváltva uralták a játékot a felek. Nagyobb örömük mégis a vendégeknek volt, hiszen az első komoly helyzetükből már gólt is lőttek. A több légióssal megerősített DVTK csapatából Bradic talált Bíró kapujába az első negyedóra végén, majd kiegyenlítetté vált a játék, hiszen a Haladás-Viktória is feljött, és vezetett néhány támadást. Igazi átütő erő azonban nem volt ezekben az erőfeszítésekben, így 45 percnyi játékot követően egy góllal a vendégek álltak jobban, ráadásul a térfélcsere után azonnal meg is duplázták az előnyüket a borsodiak. Vachter Fanni a 10-es mezszámhoz hűen lett a vendégcsapata vezére, és a 47. percben fel is iratkozott a góllövőlistára.


Szép számú nézőközönség biztatta a zöld-fehéreket Fotó: hungarysport.hu

Sitku beállításával acélosabbá vált a házigazdák támadójátéka, és komoly nyomás alá helyezték a vendégeket. Siklér a hajrában megtörte a jeget, és szépített. Ekkor úgy tűnt, hogy akár fordíthat is a vasi csapat, ám hiába tett meg mindent a Viktória FC, nem sikerült itthon tartani a pontot, pontokat, a Hali 1-2-re kikapott a DVTK-tól.

Rá egy hétre, május első hétvégéjén már nemcsak a támadók, hanem a védősor is bebizonyította, hogy képes bevenni az ellenfél kapuját. A szombathelyi együttes Kozármislenybe látogatott, hogy összemérje tudását az MLE-Sportmap APP gárdájával. A két csapat már harmadszor nézett egymással farkasszemet, az első két összecsapást könnyen nyerte a vasi együttes.


Bronzéremért vannak csatában a szombathelyi lányok Fotó: hungarysport.hu

A kezdő sípszót követően a Viktória magához ragadta a kezdeményezést. Néhány támadást követően pedig egy formás akció végén – Szakonyi révén – a vezetést is megszerezte a zöld-fehér csapat. Így nyugodtabban szervezte akcióit Simon Attila együttese, de az újabb találatra még várni kellett.

A szünet után szinte azonnal beköszönt a vasi együttes, Horti góljára viszont postafordultával válaszolt az MLE. Ez sem szegte kedvét a viktóriás lányoknak, és továbbra is nyomás alatt tartották a házigazda kapuját. A félidő derekán aztán Siklér villant, a labda pedig a hálóban ért célt.

Az 5-1-es arányú idegenbeli sikerrel bebiztosította helyét a tabellán a vasi csapat. Ez pedig azt is jelenti, hogy a Ferencváros és az MTK mögött a légiósokkal teletűzdelt DVTK lesz a Haladás-Viktória ellenfele a bronzcsatában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.