EUR: 354,73 Ft
CHF: 333,58 Ft
2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Belföld

Vigyék be az édesapák gyereküket a munkahelyükre!

Immár második alkalommal tartja meg idén (június 17-én, apák napját követően) a Férfiak Klubja nagysikerű Vállvetve Apával akcióját, amelynek lényege, hogy az édesapák intézményesen bevihetik a gyerekeiket a munkahelyükre. Ezáltal az apa és gyereke minőségi időt tölthetnek együtt, a lányok-fiúk megismerhetik, mit csinál az édesapjuk, látják őt kompetensen döntést hozni, hozzáértően elvégezni feladatokat.

A Vállvetve Apával napot „egyedinek, különlegesnek és hasznosnak” ítélték a tavalyi résztvevők, így válhatott igazán népszerűvé. A szervezet kéri a cégeket, hogy részvételi szándékukat (hogy engedélyezik a gyermekek látogatását) jelezzék a www.ferfiakklubja.hu honlapon (Vállvetve Apával). Apáknak és gyermekeiknek, munkáltatóknak és munkahelyi közösségeknek egyaránt páratlan lehetőség ez a program!


Ha Apák napja, akkor Vállvetve Apával! Június harmadik vasárnapja apák napja, amelyet a Férfiak Klubja szeretne méltó módon megünnepelni. Így találta ki a társadalmi szervezet, hogy az azt követő napon, hétfőn, amikor a szünidő is kezdődik, vigyék be csemetéiket a munkahelyeikre az édesapák, és mutassák meg, mivel is foglalkoznak egész nap. Hisz apa az, aki sokkal kevesebbet van a gyermekekkel és éppen munkahelyi elfoglaltságai miatt. Ünnep ez a gyerekeknek és az apáknak egyaránt! Végre van az évnek egy napja, amikor nem kell választani munka és család között, hanem a kettőt szinkronba lehet hozni. Most minden édesapa megmutathatja, hogy mit tud, amire otthon nem biztos, hogy mindig van mód. Kompetensnek mutatkozik, magabiztosan teszi a dolgát, dönt, végez, elintéz, miközben a cselekedeteivel mutat példát a gyerekeinek. Az így együtt töltött napnak nagyon sok szimbolikus és gyakorlati haszna van mind az apák és gyermekeik, mind pedig a munkáltatók számára.

Bedő Imre, a Vállvetve Apával programot elindító Férfiak Klubja alapítója elmondta, miért is olyan lényeges ez az akció:


– Pontosan tudjuk, hogy milyen pótolhatatlan szerepe van az apáknak a gyerekeik felnevelésében. Világos volt előttünk, hogy az apák napját érdemes jelentős ünneppé fejleszteni, hogy megbecsüljük az édesapákat, és a fiatal férfiak körében népszerűsítsük az apaságot. Mindez nem volt kérdéses, viszont nagyon sokat gondolkodtunk, hogy milyen tartalommal töltsük meg ezt a napot. Legyen ez az apához való mély kötődés ünnepe, hol máshol, mint az apa „titkos életét” jelentő munkahelyen. Idén június 17-én, hétfőn jön el az a nap, amikor hívunk minden vállalatvezetőt, HR igazgatót, hogy a www.ferfiakklubja.hu oldalon csatlakozzanak a Vállvetve Apával kezdeményezéshez, és tegyék lehetővé a cégüknél dolgozó édesapák számára, hogy egy napot együtt tölthessenek a gyerekükkel a munkahelyükön! Ez kiváló lehetőséget teremt a munkáltatóknak, hogy megmutassák, nemcsak alkalmazottként, hanem emberként is tekintenek a munkatársakra. Fontos, hogy az apáknak adunk külön lehetőséget, hisz anyával többet vannak a gyerekek és a férfiakat is frusztrálja, ha mindkét nemű szülő beviheti a gyermeket, és így összehasonlíthatóvá válnak az anyákkal. Azért kötöttük apák napjához, hogy az apák külön szerezhessék meg feleségük, kolléganőik megbecsülését, és szerezzenek gyermekeik számára örök életre szóló élményt. Kell ennél nagyobb ajándék? Hívjuk az édesapákat is, hogy járják ki főnökeiknél az engedélyt, hogy gyerekeiket magukkal vihessék dolgozni. Édesapák, ha megvan bennetek erre a vágy, jelentkezzetek a weboldalon, és mi segítünk, hogy a ti cégeteknél is hivatalosan megkeressük a vállalatvezetőt vagy HR igazgatót, hogy tegye ezt lehetővé számotokra! Hadd lássák a gyerekek, hol tölti az édesapjuk idejének a jelentős részét, és hadd épüljön az együttlét során apa és gyerek között a szeretet, tisztelet és megbecsülés!

Kapcsolódó Cikkek

 • Készüljünk fel, elindult a szúnyogszezon!

  Készüljünk fel, elindult a szúnyogszezon!

  Javában tart a nyár, amelynek köszönhetően rengetegen keresik fel a vízpartokat. A vizek környezetében rengeteg vérszívó lehet, amelyek akár a nyaralásunkat is tönkretehetik, ha nem készülünk fel rájuk.

 • Lánchídi csaták

  Lánchídi csaták

  Volt kettő híres is a 20. században. 1918-ban – október 28-án – a Károlyi-párt Gizella téri központjától indult több ezres tömeg a budai várnegyedbe, hogy József főhercegtől követelje a Hadik-kormány menesztését és Károlyi Mihály (megítélésébe itt és most nem mélyednék bele) miniszterelnöki kinevezését követelje.

 • Passió-karamell az év fagyija! Tarolt az egykori közgazdász édessége

  Passió-karamell az év fagyija! Tarolt az egykori közgazdász édessége

  Dobó Norbert passió-karamellje lett az év fagyija, és ő vihette haza az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával is. A 35 éves balatonfüredi cukrász elárulta a Lokálnak, hogy korábban közgazdászként dolgozott, de élete legjobb döntésének tartja, hogy  elkezdett a családi fagyizóban dolgozni.

 • Amíg nincs vakcina, nem lehetünk nyugodtak!

  Amíg nincs vakcina, nem lehetünk nyugodtak!

  10 ezer 575 mintából mindössze három esetben mutatták ki a koronavírust, ugyanakkor 70 főnél derült ki, hogy korábban már átesett a fertőzésen – derült ki a májusban elvégzett országos koronavírus-szűrővizsgálat eredményeiből.