EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb Pécs

Virágba borul Uránváros

Több száz növényt osztottak szét a Virágos Uránváros Program elindulásával az uránvárosiak között, de az itt élők maguk is összeválogathatták azt a rekesznyi virágot, amelyet a házuk elé vagy a balkonjukra szeretnének ültetni.

Kategóriánként az első 20-20 jelentkezőnek indulási virágcsomagot adtak át a megújult Hajnóczy piacon. Az elhelyezésben és gondozásban Pécs főkertésze is segítségükre volt

– Ez nemcsak városszépítő, hanem közösségépítő projekt is, amelynek célja, hogy a társasházak előkertje vagy akár a házak balkonjai még virágosabbak legyenek. Mi pedig ehhez ajándék virágokat is adtunk az ültetni vágyóknak – mondta Nagy Ervin, Pécs főkertésze.


A Virágos Uránváros Programot Decsi István, Pécs alpolgármestere kezdeményezte. Azok jelentkezhettek, akik Pécs egyik legidősebb városrészében élnek, és szeretnék szépíteni környezetüket. A társasházakban élők közösen és egyénileg is részt vehetnek a programban.

Uránvárosban hagyománya van annak, hogy művelik az előkerteket, de eddig főként idősek tették ezt. Ezzel a programmal szeretnék bevonni a fiatalokat – mondta Decsi István, Pécs alpolgármestere, a Virágos Uránváros ötletgazdája

– Szeretnénk, ha nemcsak a legzöldebb, hanem a legvirágosabb városrész is lenne Uránváros – mondta Decsi István. Az alpolgármester hozzátette: a program verseny is egyben, hiszen augusztusban végigjárják azokat a házakat, amelyek részt vesznek a Virágos Uránváros Programban.

A legszebben gondozott kerteket, balkonokat szeptemberben díjazzák.

A főkertész tanácsa: balkonládába olyan futónövény ültetése javasolt, amely ráborul a ládára. De az erkélyeken olyan kaspó is elhelyezhető, amelybe nagyobb növény ültethető. Az előkertekbe inkább bokros, egynyári növények illenek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.