2019. november 21., csütörtök
Olivér

Belföld

Virágok és mécsesek a rakparton – Fotók!

A hazai hajózás történetének egyik legsúlyosabb katasztrófája következett be szerda este, amikor két hajó összeütközött a Margit híd lábánál. A 33 fős dél-koreai turistacsoportot – 22 nő, 10 férfi és egy 6 éves gyermek – kétfős magyar személyzettel szállító Hableány turistahajó a Margit híd pillére előtt befordult a svájci Viking Sygin elé, amely nekiütközött, keresztbe fordította, majd gyakorlatilag a víz alá nyomta.

Szinte esélye sem volt a menekülésre annak a 35 embernek, aki a Dunán közlekedő Hableány fedélzetén tartózkodott, amikor az aprócska turistahajó szerda este összeütközött a nála csaknem ötvenszer nagyobb úszó szállodával, a Viking Sigynnel a Margit hídnál. A Hableány hét másodperccel az ütközés után elsüllyedt. Eddig hét ember holtteste került elő, 21-en eltűntek.


Továbbra is nagy erőkkel keresik a szerdai dunai hajóbalesetben eltűntetek. A rendőrség azt közölte, hogy elhúzódó kutatásra készülnek a Duna Lánchíd alatti teljes magyar szakaszán.

Csütörtökön már rengetegen fejezték ki részvétüket virággal és mécsessel a rakparton.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Melltartójába rejtette a kábítószert

  Melltartójába rejtette a kábítószert

  Azt hitte, leleményességével átejtheti a győri rendőröket egy nő, akiről igazoltatáskor derült ki, hogy a melltartójába dugta el a nála lévő kábítószert.

 • A nap képe: Csodálatos szánhúzó

  A nap képe: Csodálatos szánhúzó

  Fényárban úszik Szerencs, ahol felkapcsolták az ország vélhetően legnagyobb, világító szarvasfigurákból összeállított karácsonyi fogatát.

 • Falmászás vagy libaséta?

  Falmászás vagy libaséta?

  A közösségépítésnek rengeteg formája van, amelyek az évek során mind egyetlen célt szolgálnak: valami olyan kapaszkodót találni, amelyben egy adott közösség – munkahelyi, települési – valamilyen közös értéket teremt és ez által egymásra talál.