EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb Ózd

Vízválasztó az EP-választás

A  május 26-i népszavazás után kezdődő ciklus sorsdöntő lesz Európa jövőjét illetően. Amennyiben a baloldal és a hozzájuk szorosan kötődő liberálisok kerülnek túlsúlyba, az a nemzetállamok tönkretételét jelenti. Utóbbiért a hazai ellenzék is sokat tesz, akiknek többsége istentagadó világpolgár, és mivel kiestek a hatalomból, zászlójukra tűzték az Európai Egyesült Államok létrehozását, ami egy rémálom – nyilatkozta sorozatunk következő megszólalója, Dancsok Tamás.

– Keresztény marad-e Európa, vagy az Európa keresztény gyökereit elutasítók veszik át a hatalmat az Európai Parlamentben? Ez a kérdés foglalkoztatja most kontinensük szavazópolgárainak nagy részét, akik május 26-án egyetlen, de nagyon fontos szavazatukkal beleszólhatnak a sorsuk alakulásába. Az elmúlt évek történései, a terrorcselekmények és a bevándorlás uniós vezetők által támogatott folyamata egyre több embernek nyitja ki a szemét, akik remélhetőleg a voksolással formálnak majd véleményt arról, hogy az Európai Parlament jelenlegi vezetői alkalmatlanok Európa védelmére. Orbán Viktor a közelmúltban szólt a vallásos emberekhez, ahol kifejtette: nem az számít, hogy valaki hitbuzgó, hanem az, hogy átlátja-e, mennyire fontos most Európa és Magyarország megvédése és azt szavazatával igazolhatja – nyilatkozta Ózd leglelkesebb lokálpatriótája. Dancsok Tamás kilencedik éve szervezi az Ózdi Szabadegyetem eseményeit vagy az országos hírnévig jutott Ózdi Jazzparádét, de a faültetéstől a sportversenyeken át mindenhol jelen van a Piramis Kft. tulajdonos ügyvezetőjeként is.


Nem érti az ellenzéktől érkező támadásokat, akik erősen támadják a hazai munkaerőhiány pótlására érkezett határon túli munkavállalókat, köztük sok-sok magyar embert. Közben EP-képviselőik rendre a migrációt elősegítő és támogató előterjesztéseket szavazták meg az uniós grémiumban, amelynek révén több millió iráni, szír, afgán, és ki tudja, honnan érkező gazdasági bevándorló lepte el Európa több országát. Itt jegyezte meg, ne higgye el senki a migránsok hazaküldéséről szóló híreket, hiszen azok szinte kivétel nélkül papírok nélkül érkeztek, és több érintett állam nem is fogadja vissza őket. Sajnos, a Néppárt új elnöke, Manfred Weber sem áll ki következetesen Európa érdekei mellett, ehelyett lepaktált a pártjában lévő balliberálisokkal, akikkel együtt támadja hazánkat. Szerencsére a V4-országok és még néhány kelet-európai ország gazdasági síkon megerősödtek és ezért egyre nagyobb súlyt képviselnek a döntéshozatalban – vélekedett Dancsok.

Gyurcsányné a sötét ló szerepében

Dancsok Tamás meglepődött a hazai baloldal néhány EP-képviselőjének a nevén, akik közül egyesek már bizonyították, hogy ellenségei saját hazájuknak. Gyurcsányné esetében – aki az egykori bolsevik vezetőnek, Apró Antalnak az unokája és állítólag bolgár apja van, férje pedig csődközelbe kormányozta Magyarországot és számos megnyilvánulása volt a határon túli magyarság ellen – jó lenne tudni, hogy ilyen identitásháttérrel kit akar képviselni? Dobrev Klára már most hangoztatja az Európai Egyesült Államok létrehozását, ami ellentétes hazánk és más nemzetállamok érdekeivel. Az általa vezetett Altus Zrt. korábban Brüsszelből kapott milliárdos pályázatot a hazai pályázatok vizsgálatára.

Dobrev Klára
Fotó: Cser Dániel

Fotó: Lokál
Képalá: Kikapcsolódás a Huligans zenekar, Harsányi Levente és más ismerősök társaságában (Jobbra Dancsok Tamás)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.