2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Sport

Woods meghódította a Fehér Házat

Donald Trump amerikai elnök a legmagasabb polgári kitüntetést, az Elnöki Szabadság-érdemrendet adományozta Tiger Woods golfozónak a Fehér Ház Rózsakertjében tartott ünnepségen. Az elnök méltatta a 43 éves sportoló sikereit, vasakaratát és állandó győzelemre törekvését. „Győzni, győzni, győzni, ez testesíti meg az amerikai szellemiséget” – fogalmazott Trump.

Tiger Woods saját pályafutását “különleges kalandnak” nevezte, igaz, ez csak halopvány célzás volt arra, hogy néhány éve még szexbotrányai miatt szerepelt a címlapokon. A sportoló köszönetet mindazoknak, akik mellette álltak jóban rosszban. Kiemelte, hogy ő a negyedik golfozó, aki megkapta az érdemrendet. “Kollégáit”, Arnold Palmert és Jack Nicklaust 2004-ben és 2005-ben George W. Bush elnök tüntette ki, 2014-ben pedig Barack Obama Charlie Siffordot.


Az Elnöki Szabadság-érdemrendet 1945-ben még Harry Truman elnök alapított a második világháborúban teljesített civil szolgálat elismeréseként. Woods kitüntetését Donald Trump április közepén Twitteren jelentette be, miután Woods ötödször is megnyerte a US Masterst, a golfozók idei első Major-tornáját. Az amerikai elnök – aki maga is szenvedélyes golfozó, Woodsszal is többször játszott már – akkor Twitteren is gratulált, majd személyesen is felhívta a sportolót.

Kapcsolódó Cikkek